Aalborg Kommune vinder pris for at genbruge skolemøbler

Aalborg Kommune har vundet prisen "Danmarks Bedste Udbud" for projektet om Bæredygtige Læringsmiljøer.

Hvor bliver skolemøbler sendt hen, når de er færdige med at blive siddet på og ved af de danske skolebørn? Det er der forskellige svar på - men i Aalborg Kommune er det kun ét:

Her bliver udtjente skolemøbler fra kommunens folkeskoler og skolefritidsordninger nemlig ikke bare kasseret. De bliver repareret og genbrugt i andre sammenhænge.

Og dén tilgang har netop resulteret i prisen "Danmarks Bedste Udbud", som er blevet uddelt på IKA's årskonference på Hotel Bella Sky i København.

Nyskabende og ressourcesparende

Aalborg Kommune får prisen, fordi genanvendelsen af skolemøblerne er et godt eksempel på cirkulær økonomi, grøn omstilling og bæredygtighed. 

I baggrunden for nomineringen af projektet lægges der blandt andet vægt på, at projektet er nyskabende og inddrager de involverede skoler og skolefritidsordninger. Derudover sikrer genanvendelsen af møbler, at der spares på ressourcerne.

Det er den nordjyske virksomhed Højer Møbler, der skal være leverandør på projektet, og som fremover skal samarbejde med kommunens skoler og skolefritidsordninger om indretning og genanvendelse af møblerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland