Aalborg Kongres & Kultur Center holder aktivitetsniveauet

Tilfredshed hos Aalborg Kongres & Kultur Center for 2016 trods fald i antal besøgende

I 2015 var der Sting, Kylie Minogue, Dansk Melodi Grand Prix og en stor fiskemesse, der var med til at trække 542.000 mennesker ind til koncerter, udstillinger og konferencer hos Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC).

I år var der Santino og Gigantium-koncerten med Paul Simon. Ingen fiskemesse og intet melodigrandprix. Og det kan ses på dette års besøgstal hos AKKC, som ender på 462.000 for 2016.

Men det er ikke noget, der vækker bekymring hos ledelsen af AKKC - nærmest tværtimod. Når 2016 løber ud, vil der have været 1643 arrangementer i alt hos AKKC, og kulturområdet er gået fra 115 til 133 arrangementer.

- Vi kan ikke være andet end tilfredse med årsresultatet, der viser, at vi ikke alene holder fast, men også udbygger vores aktiviteter, og det skal man ikke glemme sker i et meget konkurrencepræget marked. Ikke mindst de store kongresser og messer er der kamp om. Og på kulturområdet er der stadig et alt for højt prisniveau i Danmark for os arrangører, netop på grund af byernes skarpe konkurrence om at få de mellem og helt store navne på plakaten. Den konkurrence skærpes sandsynligvis i 2017, hvor København endelig får sin Royal Arena og skal trække store navne, forudser Ernst Trillingsgaard, direktør i AKKC.

Et besøgstal, der svinger cirka 50.000 fra år til år er helt normalt for AKKC - det skyldes, at nogle af de store messer som eksempelvis DanFish International kun afholdes hvert andet år, og at udbuddet af de større koncerter også varierer. 

Det er især møde- og konference-delen, der har trukket godt for AKKC - 1326 arrangementer og 140.000 mødegæster i 2016. Og tendensen ser ud til at fortsætte i 2017, hvor der allerede er linet 20 store nationale og internationale konferencer og kongresser op.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland