Aalborg Lufthavn får tog til døren

Aalborg Lufthavn får en togstation og regner med at kunne øge passagertallet, efter at et lovforslag tirsdag er blevet vedtaget i Folketinget.

Aalborg Lufthavn bliver fremover bedre rustet i jagten på at lokke passagerer til. Folketinget har tirsdag vedtaget et lovforslag, som betyder, at der vil blive etableret en tre kilometer lang ensporet jernbane fra Lindholm Station til Aalborg Lufthavn.

- Det er en kæmpe nyhed for Aalborg Lufthavn. Det er noget, vi har arbejdet på i flere år, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen til TV2 Nord.

Staten har afsat 278 millioner kroner til jernbanen, som ventes at kunne tages i brug i december 2019.

- Der var et bredt forlig bag lovforslaget. Det er et tiltag, som jeg har foreslået og længe har kæmpet for. Den nye togforbindelse vil sikre Aalborg Lufthavn et endnu større passagergrundlag, og det vil være godt for hele regionen, siger Socialdemokratiets transportordfører Rasmus Prehn til TV2 Nord.

En jernbaneforbindelse til Aalborg Lufthavn har tidligere været på tale, men det var altså først tirsdag, at det endeligt blev besluttet at finde penge til at etablere den elektrificerede bane.

- Jeg er sikker på, at det bliver en stor gevinst for Aalborg Lufthavn. Det giver bedre mulighed for eksempelvis at lokke flypassagerer til fra eksempelvis Aarhus og Vejle, når de kan tage toget hele vejen til lufthavnen. Samtidig betyder det, at der nu er en jernbaneforbindelse fra København til Aalborg med en lufthavn i hver ende, siger Rasmus Prehn.

Søren Svendsen er overbevist om, at den kommende jernbane vil kunne aflæses i Aalborg Lufthavns passagertal. Lufthavnen har i forvejen lokket passagerer til med tilbud om gratis parkering og mange charterdestinationer, men jernbanen giver Aalborg Lufthavn et endnu bedre grundlag for at rekruttere passagerer.

- Det bliver fantastisk at have en station 75 meter fra check-in-skranken. Vi har allerede tilbud om gratis parkering, men det hjælper jo ikke dem, som ikke har nogen bil. Med jernbanen bliver attraktive for endnu flere mennesker, siger Søren Svendsen, som mener, at den ekstra forbindelse til lufthavnen får stor betydning.

- Trafik avler trafik. Det har man set utallige gange i udlandet, så det her er meget vigtigt for os, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland