Aalborg lufthavn slår rekord – igen igen

Aalborg lufthavn har aldrig haft en bedre april måned i hele lufthavnens 78-årige historie, og slår dermed endnu en rekord.

Når de i Aalborg lufthavn ser på antallet af passagerer, så er det på en opadgående kurve. I forhold til samme tid sidste år, har fem procent flere passagerer gået gennem afgangshallen. I april i år var der samlet 118.056 passager i lufthavnen. I 2015 var det tal 111.780. Det skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Det er en fremgang i indenrigs- og chartertrafikken, der sikrer at april måned slår passager-rekord. Indenrigstrafikken er steget 13,9 procent i april 2016 i forhold til samme måned sidste år. I april 2016 fløj der således 75.355 passagerer til og fra København mod 66.154 i april 2015.

Der ses vækst for 6. måned i træk i indenrigstrafikken, hvilket er meget glædeligt.

- Der ses vækst for 6. måned i træk i indenrigstrafikken, hvilket er meget glædeligt. Den flotte fremgang skyldes primært et forbedret sædeudbud fra SAS og Norwegian. Fremgangen er også dokumentation på øget aktivitet i erhvervslivet. siger Søren Svendsen. 

Og chartertrafikken er også støt stigende. I april 2015 fløj 10.256 mod de varme lande fra Aalborg lufthavn. I år er det tal steget med 8,1 procent til 11088. Stigningen skyldes især at der i det seneste år er kommet nye destinationer samt flere afgange til eksisterende destinationer.

Men i lufthavnen har man også kunne mærke, at det store tyske selskab Lufthansa har skåret ned på antallet af afgange fra Aalborg. For udenrigstrafikken er faldet 10 procent. På udenrigsruterne var der således 31.613 passagerer til og fra Aalborg i april i år mod 35.370 sidste år.

Fakta

Aalborg Lufthavn er Danmarks tredje største lufthavn

Aalborg Lufthavn a.m.b.a. ejes i dag af seks kommuner: Aalborg, Jammerbugt, Rebild, Brønderslev, Frederikshavn og Vesthimmerland.

- April var spået til at blive en stor udfordring for Aalborg Lufthavn, da det var første måned efter Lufthansas reducering af afgange. Det er derfor til stor glæde, at denne måned afsluttes med endnu en rekord; som den største april i lufthavnens historie, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Årets første fire måneder viser kontinuerlig vækst i Aalborg Lufthavn på alle trafikområder, hvor der ses en stigning på 10,7 procent i 2016 i forhold til 2015 – med henholdsvis 8,5 procent for indenrigs, 11,9 procent for udenrigs og 19,4 procent for charter.

- Foruden en god vækst, glæder vi os over flere operatører på afgange til populære rejsemål som Malaga og Mallorca, der skaber yderligere konkurrence, og ikke mindst den kommende vinters direkte charterrute til Kenya, slutter lufthavnsdirektør Søren Svendsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland