Aalborg Pirates beklager fan-vrede over bamse-indsamling

En indsamling i forbindelse med Aalborg Pirates' hjemmekamp fredag aften har vakt vrede blandt klubbens fans, da de fandt ud af, at pengene skulle gå til klubbens frivillige og ikke et velgørende formål uden for klubben.

Da Aalborg Pirates fredag aften mødte Rødovre Mighty Bulls var det med et såkaldt Teddy Bear Toss indlagt i programmet. Pengene fra den amerikanske indsamlingsform, hvor publikum køber bamser på stadion, kaster dem på banen ved første hjemmebanescoring og dermed sender pengene videre til et velgørende formål, går til velgørende formål - og denne gang havde Aalborg Pirates valgt, at klubbens egne frivillige skulle have et økonomisk skulderklap som tak for hjælpen.

- Vi har tidligere givet penge til børnehospitaler og til gruppen "9220 de frivillige", når vi har holdt Teddy Bear Toss i forbindelse med vores kampe. Denne gang skulle pengene gå til vores frivillige. De har været en overset gruppe i flere år, syntes vi, og de gør et enormt stykke arbejde i løbet af sæsonen, siger direktør for Aalborg Pirates, Thomas Bjuring.

Men efterfølgende har der blandt ishockeyklubbens fans været en del debat om indsamlingen og særligt om dens formål.

- Hej Pirates. Det er netop kommet mig for øre, at de 50 kroner, jeg gav i går til Teddy Bear Toss er til en fest for de frivillige og ikke til et velgørende formål. Jeg synes, det er usmagelig og utrolig dårlig stil, skriver Søren Jensen på Aalborg Pirates' Facebook-side.

Han tilføjer, at han ikke har noget imod, at de frivillige holder en fest, men han mener ikke, at han og de andre fans er blevet informeret om, hvad deres ville gå til.

Thomas Bjuring fra Aalborg Pirates fortæller dog, at publikum fredag aften flere steder fik at vide, hvad indsamlingens formål var. Direktøren fortalte det personligt fra talerstolen i VIP-området inden kampen, ligesom administrationens medarbejdere var til stede ved alle fem salgsboder til at svare på spørgsmål. 

- Men det er måske alligevel ikke blevet kommunikeret godt nok videre, og det beklager vi selvfølgelig. Vi beklager også, at vi i det her tilfælde har brugt Teddy Bear Toss-navnet forkert. Jeg er ked af, at vi har misforstået konceptet og brugt det i en bredere forstand, end det først var tænkt. Men jeg er ikke ked af, at vi har tænkt på vores frivillige, siger direktør Thomas Bjuring.

Pengene, tilføjer han, skulle ikke nødvendigvis være blevet brugt på en fest, men på at forbedre de generelle forhold for Aalborg Pirates' 150 frivillige. Blandt andet med nyt tøj, et par arrangementer til andre ishockey-kampe og udstyr.

Men er det ikke klubbens egen opgave at sørge for, at de frivillige har gode forhold?

- Jo, og det gør vi også. Men det her skulle være en måde at gøre det lige lidt bedre, siger Thomas Bjuring, der dog har taget konsekvensen af misforståelsen:

- Eftersom det er os, der har misforstået et låst begreb, må vi erkende vores fejl og vil naturligvis finde et andet godt formål at lade pengene gå til.

Han vil ikke afvise, at klubben kan finde på at gentage Teddy Bear Toss-konceptet og samle penge ind igen en anden gang.

- Vi har lært af vores fejl denne gang, men vi kunne godt finde på at gøre det igen - med respekt for konceptet. Vi vil gerne være med til at gøre en forskel også uden for ishockeyhallen. Hvis vi kan samle penge ind til et godt formål og give vores publikum en god oplevelse i hallen, så gør vi det, siger Thomas Bjuring.

Han oplyser, at indsamlingen samlet gav et overskud på cirka 7500 kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland