Aalborg sætter strøm til kunsten

Platform4 slår dørene op. En interaktiv skatebordrampe, en multipurpose pyramide, en 3D-printer installation, en alternativ hønsegård, en multipurpose pyramide, en interaktiv barinstallation, pendulphones og en østtysk inspireret udspringsrampe... og Aalb

Multihus i Aalborg
Projekterne er alle en del af den grænsesøgende workshop, der markerer åbningen af Aalborgs nye eksperimenterende multihus, Platform4, som vil udforske mødet mellem kunst og teknologi i et åbent miljø.

Kreativ mødeplads
Huset skal fungere som en kreativ mødeplads for primært lokale - men også løbende udfordret af nationale og internationale - kunstnere, studerende og virksomheder.

Eksperimenterende projekter
Som navnet på workshoppen hentyder, så er der noget kunstigt og anderledes over det, som er sket i ugen op til den 21.8 - og vil ske fremover - i Platform4.
I løbet af workshoppen har man kunnet opleve syv projekt-teams - seks lokale samt den anerkendte Berlin-baserede gruppe Raum Labor - arbejde med at realisere og bygge en række eksperimenterende projekter i grænselandet mellem design, kunst, arkitektur og teknologi.

En ny smagsvariant
Platform4 er en ny smagsvariant i mødet mellem kulturen og det teknologiske felt.
Et brugerdrevent multihus der vil eksperimentere med nye teknologiske og digitale elementer i kombination med installationer som bevæger sig frit mellem kunstneriske og kreative genrer, lige fra interaktive medier, musik, teater, samtidskunst, design, arkitektur og meget andet.

Oplevelser
Det handler både om oplevelser, men også om at skabe optimale rammer for spirende kreative virksomheder og produktinnovation.

Non-profit
Platform4 er en non-profit organisation, hvor stedets brugere er med til at forme indholdet indenfor rammen af kunst og teknologi.
Organisationen støttes af Aalborg Kommune gennem Bretteville HotSpot projektet og Aalborg Samarbejdet - samt repræsentanter fra Aalborg Universitet.

Pakhus i Østre Havn
Dette sker i samarbejde med Enggaard A/S der ejer den 3000 m2 store tidligere lagerbygning på Østre Havn i Aalborgs centrum og stiller den til rådighed i minimum fire år.

Multihal, café og værksteder
Platform4 rummer både multihal, café og værksteder, hvor aktører på både permanent og midlertidig basis kan fostre deres projekter.

Kom som du er
Offentligheden inviteres løbende indenfor for at få stillet nysgerrigheden, drikke kaffe i caféen og til at opleve koncerter, fremvisninger, innovative projekter og meget, meget - rigtigt meget - andet.

Yderligere information
www.platform4.dk


Seneste nyt

fra Nordjylland