Aalborg skal gøre oprør mod Regeringen

De nordjyske kommuner står overfor omfattende nedskæringer. I Aalborg mangler de 250 millioner kroner. Enhedslistens Per Clausen foreslår, at Aalborg gør oprør mod "regeringens svinebinding af kommunernes økonomi".

Regeringens skattestop
Regeringens skattestop gør, at kommunerne ikke selv kan bestemme om de vil lade skatten stige, og flere nordjyske kommuner har store problemer.

Aalborg i problemer
I Aalborg Kommune skal der spares 250 millioner kroner, og det går bl.a. ud over folkeskolerne, daginstitutionerne, hjemmeplejen og buskørslen.

Gør oprør mod regeringen
Per Clausen fra Enhedslisten opfordrer borgmester Henning G. Jensen til at gå i spidsen for et oprør mod statsminister Anders Fogh Rasmussen:

- Støt borgerne i Aalborg - ikke Fogh. Hvis du gennemfører de omfattende nedskæringer, der er lagt op til i Aalborg kommune svigter du borgerne i Aalborg kommune, som må se den kommunale service ligge i ruiner og du medvirker aktivt til at gennemføre Foghs smadring af velfærdssamfundet. Det kan ikke være socialdemokratisk politik.

- Nu har SF langt om længe fået nok. Du bør tilslutte dig deres afvisning af at gennemføre disse groteske nedskæringer. I stedet bør du stille dig i spidsen for et nordjysk oprør mod regeringens svinebinding af kommunernes økonomi, fortsætter Per Clausen.

- De nordjyske kommuner står overfor omfattende nedskæringer. Derfor er tiden inde til et nordjysk oprør. Vi kan vise vejen for landets øvrige kommuner. Vi skal vise vejen til at sikre de nødvendige midler til at udvikle velfærden - ikke til at afvikle den.


Seneste nyt

fra Nordjylland