Aalborg skal være bedre ved cyklerne

Aalborgenserne vælger mere og mere bilen fremfor cyklen. Derfor var der lørdag cykeldebat i Studenterhuset i Aalborg, hvor politikere fra alle fløje diskuterede fremtiden for cyklisterne.

Cyklerne vælges fra til fordel for bilerne, og det mener mødets arrangør, Dansk Cyklistforbund, er et samfundsproblem både for miljøet og folkesundheden. Der skal gøres mere for cyklisterne i form af bedre og flere cykelstier.

- Vi har nogen udfordringer med cykelparkering, og vi har udfordringer med vedligeholdelse, både cykelstiernes standard, og også vinter vedligeholdelse, siger Mike White, formand ved Dansk Cyklistforbund i Aalborg.

Dansk Cyklistforbund mener, at projekter som den nye cykelsti over Jernbanebroen er et godt eksempel på, hvad der kan gøres, for at fremme cyklismen i Aalborg og Nordjylland.

- Sådan noget som cykelbroen er jo et fantastisk initiativ, der kan være med til at løfte cyklismen, men der skal mere til, siger Mike White.

Det er et alvorligt problem, og derfor skal politikerne få løst det problem nu, mener cykel forbundet. For hvis der ikke gøres nok vil alt for mange vælge bilen frem for cyklen, lyder det. Politikerne lytter, og mener overordnet set, at det er en god ide, at få flere til at træde i pedalerne frem for speederen.

- Hvis vi får flere over på cyklen, så er der i forhold til miljø nogle besparelser, og på sundhedsområdet, der er noget forebyggelse og genoptræning. Så jeg tror godt, man kunne lave en investeringsmodel, der ser fornuftig ud. Men det er klart, at cykelstier er en dyr investering, hvis det er det, man ser på isoleret set, siger Hans Henrik Henriksen, Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg. 


Seneste nyt

fra Nordjylland