Aalborg udvider taxiflåden

Allerede om få måneder går Aalborg Kommune fra 117 til 130 taxaer - de 13 nye tilladelser skal søges inden 3. oktober.

I en tid, hvor Uber-tjenesten vinder mere og mere frem og presser de danske vognmænd, går taxibranchen og Aalborg Kommune nu i den modsatte retning - og tilføjer nye tilladelser til taxikørsel i kommunen.

Helt konkret får Aalborg Kommune 13 nye tilladelser, så det samlede antal vogne stiger fra 117 til 130. Her er 23 af dem med vilkår om, at der skal benyttes en vogn, der kan medtage kørestolsbrugere. Og det er også et krav til syv af de nye vogne, at de skal kunne tage to kørestolsbrugere med.

Ifølge Aalborg Kommune kommer de nye tilladelser på grund af øget efterspørgsel.

- Det står klart, at vi efter en længere periode med faldt i antallet af taxier - primært som følge af naturlig afgang - nu har behov for, at der udstedes nye tilladelser til taxikørsel af hensyn til en tilfredsstillende betjening af offentligheden, siger Hans Henrik Henriksen, rådmand i By- og Landskabsforvaltningen.

- Taxibranchen har samtidig givet udtryk for, at der er behov for flere store vogne, som er forsynet med lift og velegnet til transport af kørestolsbrugere. Det søger vi at imødekomme ved, at der for syv af de nye tilladelser fastsættes vilkår herom, fortsætter han.

Taxierne i Aalborg Kommune bruges også til at service NT, når der er behov for handicapkørsel.

Tilladelserne til taxikørsel vil blive slået op på www.aalborg.dk/taxi under "Nye tilladelser", hvor man også kan læse mere om vilkår og krav. Interesserede skal søge tilladelserne senest den 3. oktober.


Seneste nyt

fra Nordjylland