Aalborg Universitet får 100 millioner til nyt projekt

A.P. Møller Fonden har doneret 100 millioner kroner til Aalborg Universitet, som skal forske i at løse samfundets store udfordringer.

Aalborg Universitet kan med støtte fra A.P. Møller Fonden opføre en ny bygning på universitetets område i Aalborg Øst. Her skal der etableres et såkaldt Science and Innovation Hub, hvor forskere og virksomheder kan mødes og samarbejde om at løse store samfundsmæssige problematikker som bæredygtighed, klimaforandringer, it-sikkerhed og demografiske ændringer.

- Vi har på Aalborg Universitet en stærk tradition for at samarbejde med virksomheder og organisationer om at tackle konkrete problemstillinger. AAU Science and Innovation Hub vil løfte dette samarbejde op til et højere niveau ved at skabe innovative miljøer, hvor forskere, studerende og virksomheder kan samarbejde om at udvikle forretningsideer til gavn for Danmark og resten af verden, siger Per Michael Johansen, rektor på Aalborg Universitet, i en pressemeddelelse.

Det koster 200 millioner kroner at opføre den nye bygning, og halvdelen af beløbet finansierer Aalborg Universitet selv, mens den anden halvdel kommer fra A.P. Møller Fonden, som har doneret 100 millioner kroner til projektet.

- Det er en glæde for fonden at kunne bidrage til dette nyskabende hus. Især muligheden for at bringe entreprenante unge studerende sammen med virksomheder og forskere, som sammen kan skabe innovation og nye løsninger. Vi ser frem til at følge resultaterne af arbejdet i AAU Science and Innovation Hub, siger Henrik Tvarnø, direktør i A.P. Møller Fonden.

Donationen betyder, at den nye bygning kan blive en realitet. Bygningen bliver 8500 kvadratmeter stor og vil eftersigende få en markant arkitektur, som vil gøre den til et regionalt fyrtårn for viden og vækst.

- Vi er glade, stolte og taknemmelige for den store donation. Donationen er stærkt medvirkende til, at en af AAU’s væsentligste ambitioner – nemlig at skabe endnu mere værdifuld viden for omverdenen – nu bliver til virkelighed, siger Per Michael Johansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland