Aalborg Universitet først i verden med gratis licenser

Som de første i verden giver Aalborg Universitet nu gratis testlicenser, som virksomheder og iværksættere kan afprøve i op til et år uden at skulle betale.

Med en helt ny licensordning vil Aalborg Universitet give virksomheder og iværksættere mulighed for gratis at afprøve en række opfindelser og nye teknologier udviklet af universitetets forskere. Ordningen, der hedder Open Innovation Licensing (OIL) og er den første af sin slags i verden, indebærer blandt andet adgang til ellers fortrolige forskningsresultater, ligesom brugere af den nye licensordning også vil få mulighed for at tale med universitetets forskere om de nye teknologier.

- Vi hører ofte, at universiteternes viden og udvikling af teknologier kun kommer de store forskningstunge koncerner til gode. Vores nye licensordning er i høj grad rettet mod små og mellemstore virksomheder – og i øvrigt også privatpersoner og studerende – som sjældent har midler til at anskaffe dyre eksklusivlicenser, siger AAU’s rektor, Per Michael Johansen i en pressemeddelelse.

Den nye testlicens fra Aalborg Universitet gør det nemlig muligt at teste en ny teknologi – typisk i et år – uden at skulle betale for det. I samarbejde med universitetets forskere kan indehaveren af en testlicens undersøge, hvordan opfindelsen kan udnyttes  i egne produkter eller projekter. Når den gratis licens udløber, kan man derefter enten købe en normal licens på årsbasis eller ganske enkelt droppe teknologien.

Og ifølge universitetet selv, så er der store fordele ved den nye licensordning.

- Hver kontakt med en virksomhed eller en iværksætter er også en chance for at sætte nye samarbejdsprojekter i gang. Samtidig kan Open Innovation Licensing-licenserne hjælpe især vores yngre forskere med at skabe nye kontakter, de ellers ikke ville have fået, siger Per Michael Johansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland