Aalborgensere sabler byens parkeringsforhold ned: Elendige og katastrofale

Parkeringspladserne forsvinder ud af byen. Det føler de borgere, der skal af med bilen, når de har et gøremål i centrum.

Frustrationerne står i kø, når det kommer til muligheden for at parkere i Aalborgs midtby.

- De er efterhånden ved at være elendige. Der bliver færre og færre pladser herinde, og det bliver sværere og sværere at parkere, siger Henrik Børglum fra Ferslev ved Svenstrup, der er i midtbyen på indkøb, da TV2 Nord fanger ham.

Og han står langt fra alene med sin holdning. Indehaveren af Paradis Is i Algade i Aalborg, Michael Salomonsen slikker sig langt fra om munden, når snakken falder på parkeringsplads-situationen.

- Den er lidt katastrofal. Mine kunder har svært ved at finde plads herinde. Folk de kører rundt og søger og søger, og der er faktisk ingen parkeringspladser i midtbyen mere, fortæller Michael Salomonsen.

De dårlige muligheder for lige at smide bilen af i centrum betyder ifølge Michael Salomonsen, at folk i stigende grad vælger at køre til City Syd, hvor der er masser af parkeringsmuligheder.

- Jeg mærker, at min omsætning flytter. Jeg har en butik ude i storcentret også, og jeg kan se, at det er der, folk de søger ud. Der skal de ikke lede efter en parkeringsplads, hvorimod at jeg synes at det herinde er sværere og sværere. Jeg snakker også med kunderne, der klager over det, lyder det fra Michael Salomonsen.

Hos bilisternes organisation FDM forstår de godt bilisterne og indehaverens kritik.

- Det er bestemt vanskeligere som bilejer i Aalborg i dag end det har været. Aalborg er en af de byer i Danmark, som laver rigtig meget om, og det er bestemt ikke blevet nemmere at være bilist.

Hvad Hans Henrik Henriksen, der er rådmand for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, havde at sige til borgernes og butiksindehavernes kritik, kan I høre i interviewet herunder.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland