Aalborgensernes skjorter bliver til kunst

600 skjorter er ved at blive til et kunstværk på Kunsten i Aalborg. Det er aalborgenserne, der har doneret skjorter med dertilhørende historier.

Et usædvanligt kunstværk er ved at tage form i parken ved Kunsten i Aalborg. 600 skjorter fastspændt på en wire mellem Aalborgtårnet og Kunstens park udgør værket, som kommer til at hænge over parken i form som en fjer.

Skjorteinstallationen er en del af udstillingen "You Remain In Me" af den finske kunstner Kaarina Kaikkonen.

Kaarina Kaikkonens far døde, da hun var bare ti år gammel, og for at bearbejde sorgen gik hun i hans skjorter. Siden har hun anvendt netop skjorten i mange af sine værker, hvilket man også vil kunne se i den indendørs del af udstillingen.

Det særlige ved de 600 skjorter, der bliver hængt op mellem Aalborgtårnet og Kunsten er, at de alle er doneret af aalborgensere, og langt de fleste har tilmed skrvet en lille historie om den skjorte, de har afleveret. Der er både triste historier, men også mere glade.

For eksemepel er der bryllupsskjorter, og de skjorter, der var med på den første date og blev danset i hele natten. Og så er der borgmesterens skjorte, som har været med ombord på Kongeskibet Dannebrog.

- Det er fantastisk. Det er som en salgs dialog med aalborgenserne om deres liv og historier, og hvor de fortæller, hvad skjorterne har betydet for dem og hvordan de var en del af deres liv. Jeg føler, at skjorterne bringer de personers energi ind i min kunst, siger Kaarina Kaikkonen.

På en skærm på museet kommer man til at kunne se billeder af alle skjorterne og læse de tekster, som skjorternes tidligere ejere har skrevet.

Desuden kan man i den indendørs del af udstillingen opleve et selvportræt udført i toiletpapir, ligesom der også er andre værker bestående af store mængder skjorter samt et værk, der består af en lang række af kunstneres afdøde mors personlige genstande.

Udstillingen "You Remain In Me" åbner onsdag 9. maj.


Seneste nyt

fra Nordjylland