AAU deler fakultet op i to

Det teknisk-naturvidenskabelige fakultet på Aalborg Universitet bliver ved årsskiftet delt op i to separate fakulteter. Det sker for at give en skarpere profil.

En skarpere og mere koncentreret profil, mere ledelseskraft og en styrket intern organisering. Det er målet med at dele det teknisk-naturvidenskabelige fakultet på Aalborg Universitet op i to separate fakulteter fra årsskiftet. Det skriver Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

Årsagen er at Universitetet bedre vil kunne imødegå de samfundsmæssige udfordringer, Danmark står overfor. En af disse er virksomhedernes mangel på specialiseret arbejdskraft indenfor IT, ingeniører og kandidater i natuyrvidenskab.

- Opdelingen skal styrke AAU’s position som et engageret universitet, der bidrager til at løse fremtidens udfordringer. De to nye fakulteter får en skarpere, mere koncentreret profil, som sammen med mere ledelseskraft vil give dem bedre muligheder for at tackle udfordringerne, siger AAU’s bestyrelsesformand, Lars Bonderup Bjørn.

De to fakulteter har indtil videre fået engelske navne og kommer til at hedde Faculty of Engineering and Science og Faculty of ICT and Desing. De 10 institutter og 12 studienævn, der i dag er tilknyttet det teknisk-naturvidenskabelige fakultet deles op og samles i beslægtede forskningsmiljøer og uddannelser i hver sit fakultet.

- Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet udgør en meget stor del af AAU’s aktiviteter og er samtidig et fakultet i betydelig udvikling. Alene sidste år øgede vi optaget af civilingeniører til over 1.000 studerende. Set i det lys er det vigtigt at styrke den interne organisering og sikre ledelsen overblik, så den kan leve op til sit faglige og økonomiske ansvar. Opdelingen i to fakulteter er med andre ord udtryk for rettidig omhu, siger Per Michael Johansen, der tilføjer:

- Opdelingen styrker uddannelsernes fokus og kvalitet samt bidrager til at eksponere områdets høje forsknings- og innovationsniveau yderligere.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland