AAU klarede ingeniørkonkurrence

Målet om overhovedet at gennemføre ingeniørvæddeløbet på Silverstone-banen i England er nået for de nordjyske deltagere.

Ambitionenen plejer at være en sejr, når sportsfolk deltager i konkurrencer, men når det er ingeniører, der skal dyste, så er ambitionerne noget lavere. Inden racerholdet Unicorn fra AAU sendte deres bil til England var målet at gennemføre løbet.

- Vi kom igennem og fik godkendt alt det tekniske. Det gik faktisk så godt, at vi fik lov til at køre en paraderunde på den store bane, siger en af de ingeniørstuderende fra Unicorn, Christian Merrild til TV2/Nord.

Bilen G5 konkurrerede i Formula Student-klassen for små, hurtige racerbiler. Bilen har været undervejs i to år, og det er da også to år siden, at Aalborg Universitet har deltaget i løbet. Dengang manglede de at gennemføre den sidste del og det kostede dem en tredjedel af de mulige point. Så galt gik det ikke denne gang, og bilen gennemførte alt sammen med kun omkring en tredjedel af løbets andre deltagere og endte på en 25. plads ud af 103 deltagere.

- Det var super spændende. Nye medlemmer blev virkelig sat på prøve og vi fik testet vores idéer. Vi havde startproblemer med motoren, og her var det virkelig fedt, at vi kunne løse problemet tværfagligt, siger Christian Merrild til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland