Advokat: Vi har ikke overtrådt reglerne

Det er helt ubestridt, at der er fundet krænkelse sted, og det er tyveri, fastslår advokat Niels Dahl-Nielsen fra Opus Law efter kritik.

Advokat Niels Dahl-Nielsen afviser, at hans advokatfirma Opus Law har overtrådt god advokatskik, når de sender breve ud til tusindevis af folk med påstand om, at de har downloadet film ulovligt på internettet.

- Det er ikke breve, der bare bliver sendt ud i det blå - heller ikke det til Bruno Larsen, siger Niels Dahl-Nielsen, der er advokaten bag Opus Law.

En af de mange, der har fået et brev fra advokatfirmaet Opus Law med krav om at betale 2200 kroner inden 12 dage, er Bruno Larsen fra Ulsted.

Brevet, som han betegner som et trusselbrev, får han, fordi han skulle have downloadet en film ulovligt.

- Vi har dokumentation for, at der fra Bruno Larsens bopæl er fundet download sted. Det er helt ubestridt, at der er fundet krænkelse sted, og  der er tale om tyveri, fastslår advokat Niels Dahl-Nielsen fra Opus Law.

Selv mener Bruno Larsen ikke, han har downloadet nogen film og ej heller filmen Dum Dummere 2, som Opus Law mener at have dokumentation for er downloadet ulovligt.

- Jeg har ikke downloadet den film. Jeg kender den slet ikke. Jeg kan tjekke e-mail og e-boks, men ellers ved jeg ikke ret meget om computere, forklarer Bruno Larsen.

Hos Opus Law er der ingen tvivl, og advokatfirmaet mener, det er et kæmpe problem med ulovlig downloading af film. Og Niels Dahl-Nielsen henviser til, at filmdistributøren MisLabel fra Svenstrup er truet på eksistensen netop på baggrund af ulovlig downloading af film.

- Og det er et område, som folk udmærket er klar over er ulovligt, men af en eller anden grund alligevel finder okay at gøre, siger Niels Dahl-Nielsen.

I øjeblikket undersøges firmaet for, om det har overtrådt reglerne for god advokatskik, efter Forbrugerombudsmanden har modtaget 13 klager fra folk, der har fået brevene fra advokatfirmaet.

- Det forbrugerne fortæller er, at de ikke har downloadet den her film og at brevene får dem til at føle sig meget utrygge, fordi de føler at brevene er meget truende siger, Ulrika Calmar Folkmann-Schjerbeck, der er specialkonsulent hos Forbrugerombudsmanden.

Det er første gang Forbrugerombudsmanden modtager så mange klager over en advokat. Derfor er klagerne nu sendt videre til Advokatnævnet, der skal afgøre om Opus Law med de tusinder af breve har overtrådt god advokatskik.

- Jeg mener, at vi til fulde overholder reglerne om god advokatskik, og jeg har fuld tiltro til at Advokatnævnet kommer til den rigtige afgørelse, fastslår Niels Dahl-Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland