Ægtepar truede med at sætte ild til sig selv på asylcenter: Nu udvises de fra Danmark

I august måned truede et ægtepar med at sætte ild til sig selv på Asylcenter Frederikshavn. Nu skal de sendes ud af landet.

Tilbage i august måned truede et iransk ægtepar med at sætte ild til sig selv, efter de havde fået nej til asyl i Danmark. Nu tyder alt dog på, at de har sikret sig minimum otte månder mere i landet.

For præcis en uge siden var parret nemlig for retten i Hjørring. Her blev de kendt skyldig i forsøg på brandstiftelse, da de både havde hældt benzin ud over sig selv, deres lejlighed på Asylcenter Frederikshavn og den lejlighed hvor deres søn befandt sig i på centret.

Derudover er ægteparret kendt skyldig i at have truet de tilstedeværende politibetjente med at hælde benzin udover dem, samt at lave hærværk på asylcentret dagen forinden.

- Det er vigtigt at bemærke, at det strafbare i denne her sag især er, at parret truer med at sætte ild til sig selv på asylcentret, og dermed sætte ild til fremmede ejendom, siger anklager på sagen, Anders Koukoumis.

Det giver sammenlagt parret otte måneders fængsel i Danmark. Herefter udvises de fra landet med indrejseforbud i seks år.

Det vil dog vise sig, hvor længe parret ender med at være i Danmark. De har nemlig anket sagen, og er derfor fortsat varetægtsfængslet. Det vil de være indtil sagen afgøres i landsretten.


Seneste nyt

fra Nordjylland