Ældre og børnefamilier rammes af sparebudget

 Ældre og børnefamilier rammes af sparebudget

Det bliver dyrere at få passet børn i skolefritidsordning, og så kommer pensionister til at betale mere for den kommunale mad. Det er nogle af resultaterne i det budgetforlig, politikerne i Hjørring Kommune netop har indgået.

Netop børne- og undervisningsområdet og sundhed- ældre og handicapområderne er der sparekniven rammer hårdest.
Alene på børne- og undervisningsområdet spares der 20 millioner kroner. Det betyder blandt andet, at prisen på skolefritidsordningen stiger med knap 1200 kroner området for børnefamilier, mens også pensionisterne må holde for. Madtilskuddet forsvinder for de ældre borgere, der bor i eget hjem og som får mad fra den kommunale madservice. På den konto sparer kommunen årligt 600.000 kroner, mens pensionisterne selv må hoste op med knap 100 kroner mere om måneden for at få to retter mad.
- Det har ikke været nogen nem opgave, men vi er valgt til at løse den, og det har vi gjort. Det betyder serviceforringelser for en lang række borgere, men samtidig er det vigtigt at slå fast, at vi i børne- og undervisningsudvalget har fastholdt det forøgede timetal i skolerne til børnene - helt ned i børnehaveklasserne, siger formanden for børne- og undervisningsudvalget, Viggo Bilde (Lokallisten).
Også formanden for det andet udvalg, der gang på gang har måttet finde sparekniven frem, Jørn E. Christiansen, kan glæde sig trods massive besparelser.
- Vi har lagt en linje, der betyder, at de svageste i samfundet ikke rammes. Det gælder de psykisk syge og de handicappede, og så har vi valgt at sige, at det er de ældre, der bor hjemme og får mad fra kommune, som må holde for, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland