Afbrændingsforbud på Nibe: Ingen pyroteknik til koncerter

Det landsdækkende afbrændingsforbud, der trådte i kraft onsdag, får også konsekvenser for festivalen i Skalskoven.

Høj sol og sommervarme er guf for en festival: gæsterne er glade og tørstige, og logistikken kører uden de store udfordringer som en regnvåd sommer plejer at føre med sig. Men med den langvarige tørke er der alligevel fulgt udfordringer med.

- Vi tager ingen chancer, og har naturligvis taget alle de forholdsregler vi kan, forklarer festivalleder Peter Møller Madsen.

Det indebærer blandt andet store 1000 liters tanke med vand rundt omkring i campingområderne, og så går der sikkerhedsfolk rundt med rygsprøjter med vand i, klar til at reagere, hvis en henkastet cigaret ikke ramte askebægeret.

Der bliver heller ikke nogen store pyro-shows til koncerterne:

- Det giver sig selv, at det kan vi bare ikke. Alt hvad der hedder åben ild er udelukket. Men derfor bliver der stadig masser af flotte lysshows at se på, så det tager vi helt roligt.

Et andet sted, hvor tørken har ændret på planerne, er hos Weber i VIP-området. Her skal de bespise op imod 10.000 de næste fire dage, og en del af den mad skulle tilberedes på kulgrill. Men det landsdækkende afbrændingsforbud har kørt 15 kuglegrill ud på sidesporet, og de er nu erstattet af gasgrill i stedet.

- Vi har fået 13 nye gasgrill leveret på en lastbil her i eftermiddag. Det betyder så at vi er nogle timer bagud, men vi skal nok nå at blive klar til gæsterne, siger manager hos Weber Grill Academy Andri Eyvindsson.


Seneste nyt

fra Nordjylland