Afgørelse: Knud K. var inhabil

Tilliden til borgmesteren har lidt et knæk igennem det her forløb, siger Venstres Per Bach Laursen, efter det er afgjort, at borgmester Knud Kristensen er inhabil.

Vesthimmerland Kommunes borgmester Knud Kristensen (Kons.) var inhabil, da da kommunens økonomiudvalg på et møde i september behandlede en sag om en grund i Aars.

Det fastlår statsforvaltningen.

- Tilliden til borgmesteren har lidt et knæk igennem det her forløb. Jeg glæder mig til at høre, hvad borgmesteren har at sige til sagen. Tillid er altafgørende for det fremtidige samarbejde, siger byrådsmedlem Per Bach Laursen, Venstre.

Kritikken har heglet ned over Knud Kristensen i forbindelse med sagen, der har sit udspring i et nedlagt hotel på Himmerlandsgade i Aars. 

På grunden, hvor hotellet ligger, skal der efter planen bygges almennyttige ungdomsboliger. Men ejeren af grunden er samtidig kommunens borgmester, Knud Kristensen. Noget han, ifølge kritikerne, ikke gjorde opmærksom på, da fremtidsplanerne for grunden skulle drøftes ved et møde i kommunens økonomiudvalg i september.

Ifølge Tingbogen er grunden, hvor det nedlagte hotel ligger, ejet af et ejendomsselskab. Et ejendomsselskab, som ifølge Erhvervsstyrelsen har Knud Kristensen som direktør. Men da Knud Kristensen blev spurgt af de øvrige medlemmer af økonomiudvalget, om han stadig ejer grunden, skulle han angiveligt have sagt, at grunden var blevet solgt – og han dermed ikke er inhabil i forhold til at drøfte fremtidsplanerne for grunden.
At borgmesteren tilsyneladende ikke har fortalt sandheden om, hvorvidt han ejer grunden eller ej,  har fået flere medlemmer af økonomiudvalget til at stille spørgsmålstegn ved borgmesterens troværdighed.

Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune giver nu borgmester Knud Kristensen én uge til at bevise, at han ikke er inhabil og har løjet i en sag om et grundsalg

Og nu er statsforvaltningen kommet med en afgørelse, borgmesteren kan have en sådan interesse i en sag, at vedkommende er udelukket fra at deltage i kommunalbestyrelsens forhandling og afstemning om den pågældende, altså erklæres han inhabil.

- Da det angiveligt er umuligt at få borgmesteren til at erkende, at han talte usandt om sin habilitet i forbindelse med sagen om ungdomsboliger i Aars, kan vi kun opfatte det, som om han forsøgte at opnå en uberettiget fordel og få Økonomiudvalget til at medvirke hertil. Det har skabt og vil også fremover skabe en stemning af forsigtighed og mistænksomhed overfor alt det, som borgmesteren efterfølgende forslår, og det vil skade samarbejdet, skriver et samlet økonomiudvalg - minus borgmesteren - i en pressemeddelse.

Gruppen understreger, at man ikke agter gøre mere ved sagen og stopper dermed diskussionen her, medmindre Statsforvaltningen på et senere tidspunkt måtte ønske at høre de øvrige politikeres mening om sagen.

- Vi er dog tilfredse med, at sagen om ungdomsboliger i Aars i realiteten ikke blev forkludret af borgmesterens ageren, og ser frem til, at projektet bliver realiseret til glæde for de uddannelsessøgende ved ungdomsuddannelserne i Aars, lyder det fra Per Bach Laursen (Venstre), Per Bisgaard (Venstre), Kirsten Moesgaard (Kons.), Palle Jensen (Soc.Dem.), Uffe Bro (Soc.Dem.) og Therese Berg Andersen (SF).

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland