Aftale om flygtningeboliger sender 20 millioner til oplandsbyer

En politisk aftale indgået i Aalborg Kommune sikrer 20 millioner kroner til 11 oplandsbyer i kommunen.

11 oplandsbyer i Aalborg Kommune vil fra 2017 til 2020 modtage i alt 28 millioner kroner til udvikling af lokalsamfundet.

Det er 20 millioner mere end der var sat af til udvikling i de 11 byer indtil nu og er resultatet af en politisk aftale indgået mellem Socialdemokraterne, Radikale, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, SF og Venstre i Aalborg Byråd.

De 20 millioner kommer kommunen på hånde, fordi man er blevet pålagt at opføre i alt 451 boliger til flygtninge.

Pengene til opførsel af disse boliger er blevet kommunen tildelt af regeringen og samtidig sælger kommunen de grunde, de mange boliger skal opføres på, til de almene boligselskaber, der skal bygge dem.

Det er overskuddet fra disse salg, der efter den politiske aftale, der er blevet indgået tirsdag, skal kanalisres ud i de 11 byer.

Ifølge en pressemeddelelse fra Aalborg Kommune vil de 28 millioner "sikre udvikling og fremgang i oplandsbyer".

Grundsalget skal udover udvikling i oplandsbyerne også finansiere det grundkapitalindskud som Aalborg Kommune skal bruge på at få de mange boliger opført. Det er en post i på mellem 26 og 35 millioner kroner. Størrelsen afhænger af hvilke boligstørrelser, der bliver valgt.

Venstre tilslutter sig samtidig de øvrige forligspartiers aftale om at finansiere Cloudcity på Spritfabrikken. Cloud City er den udviklingsplan, der er lavet for området ved Spritfabrikken og indeholder både kultur og boligtilbud.

Venstres borgmesterkandidat Tina French Nielsen udtaler: 

- For mig er det vigtigt, at vi har fokus på udvikling i hele kommunen og derfor er jeg rigtig glad for denne aftale. I Venstre har vi hele tiden sagt, at projektet omkring Spritfabrikken er visionært og spændende. Vi har været bekymret omkring økonomien i relation til at sikre udvikling i resten af kommunen. Derfor er jeg glad for, at vi nu er nået til enighed om en aftale, der også sikrer en markant udvikling af hele vores kommune.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen udtaler på vegne af forligspartierne: 

- Jeg er rigtigt glad for denne aftale, som på en gang sikrer en sund og fornuftig fordeling af de mange flygtningeboliger, vi skal opføre, sikrer en markant udviklingspulje til oplandsbyerne, som rummer stort potentiale. Desuden er vi rigtig glade for Venstres opbakning til planerne for Cloudcity på Spritfabrikken i Aalborg.

Her er de 11 oplandsbyer

De 11 oplandsbyer er udvalgt af Aalborg Kommune som byer, der har et stort udviklingspotentiale. Fra 2017-2020 vil i alt 28 millioner kroner blive kanaliseret ud i de 11 byer. Her skal pengene bruges til at sikre udvikling og fremgang.

De 11 byer er:
  1. Frejlev
  2. Svenstrup
  3. Godthåb
  4. Vadum
  5. Vestbjerg
  6. Vodskov
  7. Vester Hassing
  8. Klarup
  9. Storvorde
  10. Nibe
  11. Hals

 


Seneste nyt

fra Nordjylland