Aggersund vil skilles: Løgstørborgere forstår det godt

Den lille by Aggersund i Vesthimmerlands Kommune vil lave historisk kommuneskifte. I Løgstør kan borgerne godt forstå løsrivelsestrangen.

I skilsmissesager vil det nok være naturligt, at den part der bliver forladt kan blive bitter. Sådan er det dog ikke nødvendigvis i Løgstør.

quote Aggersund hører til på den anden side. Det synes jeg. Fjorden skiller os ad

Løgstørborger, Conni Larsen

I byen har en overvægt af de borgere som TV2 Nord har talt med nemlig forståelse for at Aggersund, som er den eneste del af Vesthimmerlands Kommune nord for fjorden, ønsker at blive en del af Jammerbugt Kommune.

- Aggersund hører til på den anden side. Det synes jeg. Fjorden skiller os ad, siger Løgstørborgeren Conni Larsen.

En anden Løgstørborger forstår også Aggersundborgerne, men han mener samtidig, at det vil være et tab for Vesthimmerlands Kommune, hvis Aggersund ikke længere er en del af den. 

- Der er masser af gode elementer og et stærkt foreningsliv i Aggersund, så jeg synes, det vil være et tab for Vesthimmerland, hvis byen ikke er med i kommunen mere, siger Løgstørborgeren Torben Frederiksen. 

Tidligere borgmester: - Skilsmissen bliver ikke til noget

Jens Lauritzen var borgmester i den daværende Løgstør Kommune, da der sidst blev lagt kommuner sammen i 2006.

Dengang blev det også diskuteret om Aggersund skulle over i Jammerbugt Kommune, og borgerne fik et tilbud, men dengang var der ikke interesse fra borgerne. 

Jens Lauritzen er nu er menigt byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune. Han tror at det er et fåtal i Aggersund, der ønsker en skilsmisse.

- Jeg tror ikke, det bliver til noget. Så ville vi have hørt det meget mere massivt. Vi har eksempelvis ikke fået et eneste læserbrev, siger Jens Lauritzen.

Onsdag aften kom det frem at en gruppe på 429 borgere i Aggersund ønsker at flytte kommune. 

Som vi fortalte her på TV2 Nord i går, så er der en seperatistbevægelse i Aggersund der arbejder på at få byen meldt ud af Vesthimmerland Kommune og ind i Jammerbugt. I Løgstør er folk på gaden ikke fornærmede over at det er Aggersundborgere, der ønsker en skilsmisse. De kan godt forstå løsrivelsestrangen.

Seneste nyt

fra Nordjylland