Agri Nord: Der er behov for hjælp her og nu til landmænd

Der er brug for hjælp her og nu. Det slår formanden for Agri Nord, Carl Christian Pedersen, fast, efter tørken for alvor har ramt landet og i særdeleshed landbruget.

Dansk landbrug befinder sig i en form for undtagelsestilstand efter en meget lang periode med minimal nedbør. Ikke siden 1970'erne har man haft så tørt et forår og en sommer som i år.

- Det er alvorligt, og der er landmænd, der er hårdt ramt. Samtidig har vi en kornhøst og en frøhøst, der står for døren, siger formanden for Agri Nord, Carl Christian Pedersen og slår fast:

- Der er behov for hjælp her og nu.

Landbruget har sendt en appel til politikerne om økonomisk hjælp.

- Vi foreslår nogle ting, der kan give likviditet for landmændene. Det handler blandt andet om moms og noget EU tilskud, som vi måske kan få fremrykket – det er den slags ting, som reelt ikke koster noget,  men vil være en stor hjælp for den enkelte landmand, fortæller Carl Christian Pedersen.

Han håber, politikerne vil lytte og dermed hjælpe de hårdtprøvede landmænd.

Og meget tyder på, at det lykkedes. 

- Der er ingen tvivl om, at rigtig mange landmænd er hårdt pressede af tørken. Der står meget på spil for den enkelte landmand, og derfor ser vi åbent på alle forslag til at hjælpe landbruget i en helt usædvanlig situation, siger Jakob Ellemann-Jensen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland