AgriNord sender millionoverskud tilbage til medlemmerne

3,2 millioner kroner på bundlinjen for 2016 skal bruges på medlemsrabat og medlemsplejende aktiviteter, meddeler AgriNord.

Når det går godt for AgriNord, går det også godt for rådgivningsvirksomhedens medlemmer. Det står klart, efter AgriNord torsdag meddeler, at et overskud på 3,2 millioner kroner for 2016 skal bruges på at give medlemmerne rabat og flere medlemsaktiviteter.

 

- Vi er godt tilfredse med det regnskab, vi kan fremlægge på vores generalforsamling den 7. marts 2017. Vi kom ud af 2016 med et overskud på 3,2 millioner kroner, hvilket er 20 procent bedre end sidste år. Det skyldes blandt andet, at vi har haft en pæn tilgang af nye kunder på økonomi- og planteavlsområdet, hvor vi kan se en stigning i omsætningen på begge områder. Herudover har vi haft en flot vækst i vores selskaber Servido (tidligere Himmerlands Vikar- og Hjemmeservice) og Revice, der leverer revision til SMV-segmentet af erhvervskunder, siger administrerende direktør i AgriNord, Kim Koch.

Overskuddet kommer fra medlemmerne og skal give derfor også gives tilbage til medlemmerne.

- Vi ønsker at investere i vores landmænd. Overskuddet uddeles i form af rabat på medlemsskabet samt en række nye aktiviteter til fordel for medlemmerne, siger AgriNords formand, Carl Chr. Pedersen.

Nogle af pengene skal eksempelvis bruges på at ansætte en socialrådgiver til gavn for landmændene.

- Vi oplever i stigende grad behov for en, der kan hjælpe vores medlemmer med alle aspekter i familieforholdene. Det kan dreje sig om børnene eller om sygdom og pension og ikke mindst de kriser, en landmandsfamilie møder i forbindelse med konkurser og lukninger, fortæller formanden. 

Agri Nord vil i 2017 også bruge endnu flere kræfter på samfundskontakten og på at fortælle om de gode ting ved landbruget.

- I Danmark driver vi verdens mest miljøvenlige landbrug, og det skal vi være bedre og dygtigere til at fortælle vores forbrugere. Vi skal åbne vores døre endnu mere, så mytedannelser undgås, fremhæver Carl Chr. Pedersen.

Og sidst, men ikke mindst vil der blive brugt ressourcer på at finde løsninger i forbindelse med generationsskifte på landbrugene. Der står mange nye, dygtige landmænd klar til at tage over, men kapitalkravet er stort. Agri Nord vil i 2017 sætte yderligere fokus for at få lavet de rigtige matches mellem landmand og ejendom og samtidig se på alternative finansieringer.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland