Aktindsigt afslører sexovergreb på asylcentre

Fem gange er der i år indberettet forsøg på eller egentlige seksuelle overgreb på asylcentre drevet af Vesthimmerlands Kommune. En aktindsigt viser, at der i mindst to af tilfældene er tale om børn.

Vesthimmerlands Kommune har i år drevet asylcentre ni steder i Midt-, Vest- og Nordjylland. Fem gange er der i år indberettet forsøg på eller egentlige seksuelle overgreb på asylcentrene. Det viser en aktindsigt viser, TV MIDTVEST har fået.

- Det er noget, man bliver forbavset over, siger Knud Kristensen (Konservative), borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

Aktindsigten afslører, at der i mindst to af tilfældene er tale om overgreb på børn. Tre af de ni asylcentre er børnecentre.

Det er uvist, hvornår overgrebene eller forsøg på overgreb er fundet sted. Aktindsigt uddyber, hvad der er sket, men ikke hvilke centre, der er tale om. Eksempelvis er der en sag på et børnecenter, hvor en person er meldt for at styre en gruppe drenge til at begå overgreb.

På et andet asylcenter blev en person drukket så fuld, at han mistede bevidstheden og der blev taget nogle billeder af ham.

- Der har været taget hånd om det omgående, når der har været noget. Og har det været så grelt, at det også har været nødvendig med en politianmeldelse, så har man også gjort det, siger Knud Kristensen.

Vesthimmerlands Kommune vil nu se på, hvordan lignende overgreb kan forebygges.


Seneste nyt

fra Nordjylland