Akutjob-ordningen vakler

Efter det er kommet frem, at flere kommuner ikke vil give fortrinsret til folk, der vil falde ud af dagpengesystemet, ser det ud til, at hjælpen ikke når dem, der virkelig har brug for den.

Simon Kollerup, socialdemokraternes kommunalordfører er rystet.

- Jeg synes, det er en skandale, at man ikke vil hjælpe de mennesker, der står til at falde ud af dagpengesystemet, siger han til TV2/ Nord.

Kritikken rammer efter det er kommet frem, at byrådet i Thisted kommune har besluttet, at langtidsledige ikke skal have fortrinsret til nyopslåede kommunale jobs under akutjob- ordningen.

Men Thisted Kommune holder fast. På linje med en lang række andre kommuner.

- Vi vurderer nok, at løsningen nok mere ligger i, at vi får de her ledige bragt i en situation, så de kan komme i betragtning til de ordinære jobs, siger Borgmester i Thisted Lene Kjelgaard Jensen (Venstre)

KL, som har lavet aftalen med regeringen og arbejdsgiverne bekræfter, at kommunerne selv kan bestemme, om de vil give fortrinsret til dem, der har akut brug for det. Det sætter spørgsmåltegn til akuthjobordningen.

- Det er klart. Det sætter aftalen om at lave akutjobs og om at løse det problem, at mange står til at falde ud af dagpengeperioden, virkelig under pres, siger Simon Kollerup.


Seneste nyt

fra Nordjylland