Ålbæk-tiltalte ringede til fængslet medgernings-mand

Anholdt i hashsag havde i over tre måneder en mobiltelefon i arresten.

I tre måneder havde de tiltalte i Ålbæk-sagen mulighed for at slette spor, afstemme forklaringer og på anden måde forplumre politiets efterforskning. Det fremgår af anklageskriftet i sagen som TV2/Nord er kommet i besiddelse af.

Sagen omfatter fem norske mænd, der alle er tiltalt for at indføre 260 kilo hash til Danmark og for at forsøge at transportere det videre til Norge. To af de fem tiltalte blev anholdt ved en storstilet aktion 6. januar i år, hvor en sjette nordmand mistede livet i en skudveksling med politiet.

Det er den ene af disse to mænd, en 37-årig mand, der ifølge anklageskriftet har haft adgang til en mobiltelefon i Hjørring Arrest i perioden mellem 19. februar og 6. juni.

To af de medtiltalte er anklaget for at have været i kontakt med den 37-årige. Deres roller beskrives i anklageskriftet som koordinerende. Den ene har ifølge anklageskriftet stået for at købe og vedligeholde et lukket telefonnetværk mellem de tiltalte. Den anden skal have købt flere sportstasker i Silkeborg, som den store mængde hash befandt sig i, da politiet slog til i Ålbæk.

En 39-årig mand er sammen med de øvrige fire tiltalt for smuglingen, men han har ifølge anklageskriftet ikke haft fingrene i de forbudte varer. Han var udelukkende koordinator af de andres opgaver.


Seneste nyt

fra Nordjylland