Alive Festival får opbakning fra lokale spydspidser

Netværksgruppe med lokale kræfter indgår samarbejde med Alive Festival-ledelsen. Formåler er at sætte udkantsegnen i centrum.

Made in Thy” skal være et kvalitetsstempel. Derfor går en ny netværksgruppe nu sammen med ledelsen bag festivalen Alive om at skabe et stærkt fællesskab blandt Thys foreninger og virksomheder gennem kulturen.

Ved at samle nogle af de største ildsjæle i lokalmiljøet håber Alive Festival at etablere en stærk stemme, der kan runge fra den nordvestjyske udkant og videre ud til resten af landet.

- Thy er rig. Rig på natur, rig på kultur og ikke mindst rig på sammenhold. Det er dét, Alive Festivals nye netværksgruppe vil vise. Sammen med festivalledelsen vil netværksgruppen være med til at forstærke det lokale samarbejde samtidigt med, at festivalen kan blive styrket både lokalt og i resten af landet, siger Christian Søndergaard Nielsen, bestyrelsesmedlem hos Alive Festival. 

Netværksgruppen består af nogle af Thys stærkeste kræfter inden for kultur og erhverv. De ni medlemmer er;

  • Turistchef ved VisitThy, Ole Riis Christensen
  • Formand for Thisted Handels- og Industriforeningen, Peder Schjødt-Pedersen
  • Musiker, Simon Kvamm
  • Journalist, Christian Kjeldsen
  • Formand for Friends in Cold Hawaii, Finn Jorsal
  • Medejer af Rowdy, Morten Manaa 
  • Indehaver af Munk Store, Steffen Førgaard
  • Konsulent ved Thy Erhvervsforum, Tommy Møllgaard
  • Medstifter af Elsk, Lars Riis. 

Stiftelsen af netværksgruppen er en del af festivalens professionaliseringsproces. 

- Festivalens kvalitet er på et uhørt højt niveau, og jeg blev dybt imponeret over, hvordan man via frivillig arbejdskraft har været i stand til at skabe Alive Festival. Da jeg blev kontaktet for at høre, om jeg kunne tænke mig at være en del af Netværksgruppen, var jeg ikke i tvivl om, at jeg selvfølgelig ville sige ja til det, udtaler Lars Riis. 

Ole Riis fra VisitThy mener yderligere, at:

- Alive Festival er der, hvor musikkens grænser afsøges og flere udtryksformer blander sig – lige fra seancer med det talte ord over film og til kulturhistorien i den egn, vi er rundet af. Det handler om at skabe sammenhold og engagement, der hvor vi bor, og der vil vi gerne være med, siger han.  

Det stiftende gruppemøde blev afholdt den 22. januar. Fremover vil gruppen mødes for at udveksle idéer og bruge deres erfaring og netværk i udviklingen af festivalen.

Årets Alive Festival begynder den 11. august, og indtil videre er følgende navne på plakaten: Bikstok, The Minds of 99, Phlake, Blaue Blume, Chinah, Virgin Suicide, Jonah Blacksmith og Emilie Ramirez. 

Alive Festival blev første gang afholdt i 2009, hvor blandt andre Figurines, WhoMadeWho, Sys Bjerre, Rufus Spencer, Teltsex og Pede B var på plakaten. 


Seneste nyt

fra Nordjylland