Anita glæder sig over punktum i småkagesag

Det var en fejl, at Anita Bang Degns Facebook-opslag blev brugt til at sætte hendes praktiktid op.

Aalborg Kommune og fagforeningen 3F debatterede onsdag, hvordan kommunen må bruge de sociale medier i deres sagsbehandling. Det sker i kølvandet på den såkaldte småkagesag fra december, hvor Anita Bang Degn blev sat op i arbejdstimer på baggrund af et Facebookopslag.

Hun føler, at der med onsdagens møde er blevet sat et vigtigt punktum, og hun håber, at diskussionen om retningslinjerne for brugen af de sociale medier kan betyde, at der ikke er andre, der havner i hendes situation.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg endnu en gang har fået ret i, at det ikke var okay, det de gjorde, og at jeg forhåbentlig kan se fremad nu. Det, jeg håber, det er da, at andre er blevet opmærksomme på, at man nu har fortalt, at det her, det ikke er okay, siger Anita Bang Degn.

Tilbage i december skabte hun og hendes småkager massiv debat, fordi Anita Bang Degn lagde et billede af hjemmebaget på Facebook. Kort efter blev hun af sin sagsbehandler sat op i arbejdstid, hvilket Aalborg Kommune efterfølgende måtte erkende var en fejl.

Onsdag var Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen så værter for et møde med 3F, hvor de diskuterede, hvordan de sociale medier fremover må bruges i kommunens sagsbehandling.

- Vi må bruge de sociale medier, og vi skal bruge det, men det, der også er væsentligt at sige, er, vi skal ikke bruge flere oplysninger, end at sagen er tilstrækkeligt belyst, siger rådmand Mai-Britt Iversen (Socialdemokratiet).

- De skal bruges sådan, at de aldrig nogensinde kommer til at stå alene. Det skal aldrig være Facebook, der afgør, om folk mister deres sygepenge eller dagpenge, det er vi helt enige om, siger fungerende formand for 3F Aalborg, Allan Busk.

Kommunen må, hvis de modtager en anmeldelse fra en borger, og der er begrundet mistanke, bruge de sociale medier til at dokumentere anmeldelsen, men ellers må de ikke.


Seneste nyt

fra Nordjylland