Anklager i OW Bunker-sagen: - Godt Lars Møller blev gjort ansvarlig

Anklagemyndigheden er tilfreds med, at Lars Møller med sin fængselsdom på halvandet år blev gjort ansvarlig for OW Bunkers store økonomiske tab.

Anklagemyndigheden havde krævet fem års fængsel til den tidligere direktør i OW Bunkers datterselskab, Lars Møller, for groft mandatsvig for 645 millioner kroner i forbindelse med OW Bunkers konkurs.

quote Jeg hæfter mig ved, at retten har fundet, at den nu dømte groft har tilsidesat de pligter, han havde som direktør. Og at der er tale om et kriminelt forhold.

Matthias Brorsen, specialanklager ved Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og international Kriminalitet

Men retten i Aalborg valgte i stedet at dømme Lars Møller efter den mildere paragraf 299, hvor strafferammen er halvandet års fængsel. Her blev straframmen til gengæld udnyttet fuldt ud.

- Jeg hæfter mig ved, at retten har fundet, at den nu dømte groft har tilsidesat de pligter, han havde som direktør. Og at der er tale om et kriminelt forhold. Og at retten lægger vægt på, at det store tab har haft store konsekvenser for virksomheden, der gik konkurs, og for medarbejderne, der mistede deres job, siger specialanklager ved Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og international Kriminalitet, Matthias Brorsen.

Anklagemyndigheden har endnu ikke taget stilling til, om man sammen med Lars Møller ønsker at anke dagens dom.

- Jeg vil læse præmisserne igennem og diskutere dem med min klient. Og så må vi se, om vi kommer frem til, at Landsretten også skal have lov at se på sagen, siger specialanklager ved Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og international Kriminalitet, Matthias Brorsen.

Den tidligere direktør i et OW Bunker-datterselskab, Lars Møller, er idømt halvandet års fængsel for at have medvirket til at påføre aktionærer og virksomheden store tab.

Seneste nyt

fra Nordjylland