Anklageren kræver hård straf i Davis-sag

Retssagen om drabet på William Lennon Davis i Jomfru Ane Gade i Aalborg er på vej ind i sin afsluttende fase, og anklageren kræver alle de involverede dømt for vold med døden til følge.

I går fremlagde anklageren sine argumenter for den dom, de mener, at sagens tiltalte skal have.

Anklageren mener, at den 21-årige mand, der førte kniven 7. april, hvor den 21-årige William Lennon Davis blev stukket ihjel, skal dømmes for vold med døden til følge, hvor strafferammen er op til ti år.

Hvis ikke, der kan dømmes for vold med døden til følge, mener anklageren, at den 21-årige skal dømmes for vold af særlig farlig karakter, hvor strafferammen er op til seks år.

De fem skal dømmes ens

Interessant er det imidlertid, at anklageren mener, at de fire andre tiltalte i sagen også skal dømmes for vold med døden til følge. Begrundelsen er, at de ikke aktivt har medvirket til at stoppe den forbrydelse, som den 21-årige begik, da han stak William Lennon Davis ihjel med 14 knivstik.

Det er første gang i dansk retspraksis, at man søger at dømme ud fra princippet, om at et medlem af en gruppe ikke aktivt har medvirket til at stoppe den forbrydelse, som gruppen begik.

Forsvareren kræver frifindelse
Ved middagstid i dag var der kun en af forsvarerne, der havde ført procedure. Der blev krævet frifindelse af klienten, fordi hverken beviser eller vidner i følge forsvareren var stærke nok.

Vores reporter Robert Bedsted er på stedet. Se mere i vores udsendelse 19.30


Seneste nyt

fra Nordjylland