Annemette vandt guld: Jeg kæmpede hårdt og det lykkedes

21-årig nordjyde fik guld til sin svendeprøve og er nu klar til landsholdet

Den 21-årige Annemette Langthjem fra Uggerhalne er næsten ikke til at skyde igennem, hun har som den første nogensinde vundet guld til svendeprøven som bager fra Food College i Aalborg.

Annemette Langthjem er ikke en pige, der vælger de nemme løsninger, hun kæmper hårdt for at få hver eneste detalje på plads, når det handler om det fag, hun brænder for; nemlig bagerfaget.

Hendes ihærdighed har netop sikret hende guld og en plads på det danske bagerlandshold.

- Hvorfor det gik så godt ? Ja, jeg kæmpede hårdt og lavede ikke nogle fejl, fortæller Annemette Langthjem.

Hendes bagersvendeprøve sikrede hende en fornem guldmedalje, og hun lægger ikke skjul på, at det nok er hendes sans for detaljerne, det ekstreme og det, der ikke ligger lige for at satse på, der har fået hende helt frem i toppen af dansk bagerkunst.

- Temaet til svendeprøven var sommer, og jeg gik efter sammenhæng i det hele i alle seks discipliner – fra brød til den store kage, jeg bagte. Jeg tror, at man kunne se, at jeg virkelig havde tænkt over det, at man kunne se tråden i temaet, og ja, at jeg havde gjort en helhed ud af det, fortæller Annemette Langthjem.

Hun arbejde i dag hos Mesterbageren i Støvring, og her udløber hendes kontrakt til marts.

- Jeg håber da, at jeg kan få lov at blive der lidt længere, siger Annemette Langthjem, som dog allerede nu få dage efter den fornemme guldmedalje har fået stor opmærksomhed i branchen.

- Jeg her blevet tilbudt at komme med på det danske bagerlandshold, og det takker jeg ja til, det er jo en helt utrolig mulighed at få, tilføjer hun.

Drømmen er dog på et tidspunkt at åbne sit eget bageri, og forbilledet er den kendte tv-konditor Mette Blomsterberg.

- Altså ja, hun er mit forbillede, men jeg kendte hende ikke, da jeg gik ind i faget, men nu drømmer jeg selvfølgelig om at kunne sætte mit eget præg på det hele, som hun har gjort, siger Annemette Langthjem, som – takket være sin kæreste - fik en personlig videohilsen fra Mette Blomsterberg på sin 20 års fødselsdag.

Lige nu glæder hun sig over at svendeprøven er godt overstået, hun og kæresten er netop flyttet i hus, og hvad fremtiden måtte bringe bekymrer ikke.

- Det er helt utroligt de døre den her guldmedalje åbner, siger Annemette Langthjem fra Uggerhalne.


Seneste nyt

fra Nordjylland