Annette blev overfaldet i sit hjem: Nu er der faldet dom

Den 31-årige mand, der i august overfaldede Annette Bech Pedersen efter flere måneders chikane og stalking, er nu blevet dømt.

Sagen om Annette Bach Pedersen, der efter flere måneders utryghed hvor hun var blevet stalket af sin 31-årige ekskæreste, blev overfaldet og holdt fanget gennem en hel nat, har nu fundet sin afslutning.

Den tiltalte, Thomas Dan Pedersen, blev idømt et års ubetinget fængsel ved Retten i Hjørring. Og modtog dommen.

- Han er dømt fuldstændig efter anklageskriftet, siger anklager Peter Rask, der i sin procedure argumenterede for netop et års fængsel.

Annette Bech Pedersen havde været kæreste med 31-årige siden 2014, og de var hurtigt efter forholdet startede, flyttet sammen i Hjørring. Alt var i starten godt, men forholdet skrantede, og i foråret i år, bad Annette Bech Pedersen sin kæreste om at flytte og finde sin egen lejlighed. Det gjorde han, og forholdet fortsatte til sommeren, hvorefter Annette Bech Pedersen brød med Thomas Dan Pedersen.

Efterfølgende oplevede Annette Bech Pedersen i flere måneder at blive stalket og modtage truende beskeder fra sin ekskæreste. Det hele kulminerede den 30. august om aftenen hvor Thomas Dan Pedersen sparkede en dør ind til kælderen under Annette Bech Pedersens hjem. Annette Bech Pedersen lagde mærke til en puslen, men det var ikke før klokken et om natten, det gik helt galt.

Her mødte hun sin ekskæreste i sit køkken og efterfølgende hans knytnæve. Den næste times tid blev Annette Bech Pedersen mishandlet med slag, spark, lussinger og trusler både med ord og med en kniv. Efterfølgende havde hun fået en hjernerystelse, knækket tre tænder, brækket næsen og var gul og blå i hovedet og på kroppen.

I retten ville Thomas Dan Pedersen kun erkende, at han havde været i Annette Bech Pedersens hjem, og at han havde givet hende 4-5 lussinger, fordi hun, efter hans udsagn, havde udtalt sig nedsættende om ham og hans mor. Annette Bech Pedersens krop og skader viste dog et helt andet billede og i lægens rapport om de voldsomme skader stod der blandt andet, at Annette Bech Pedersen havde sålaftryk på lænden, ligesom hun havde sparkeskader på kroppen.

Efter overfaldet holdt Thomas Dan Pedersen sin ekskæreste fanget i sit eget hjem til omkring klokken seks om morgenen.

Op til overfaldet havde Anette Bech Pedersen i flere omgange kontaktet Nordjyllands Politi for at få et tilhold mod Thomas Dan Pedersen, men det kunne ikke lade sig gøre. Der skulle beviser på bordet, og det var i øvrigt en længerevarende proces at få et tilhold. De beviser Annette Bech Pedersen havde samlet på sin computer havde Nordjyllands Politi dog ingen interesse i at se, da hun troppede op på politigården i Aalborg.

Efterfølgende erkendte Nordjyllands Politi, at de ikke havde håndteret Annette Bech Pedersens sag godt nok. Den 5. september sagde politikommissær Søren Bach følgende til TV2 Nord:

- Vi erkender, at der har været en del henvendelser fra kvinden til vores servicecenter i forbindelse med den her sag. Henvendelser, der desværre er faldet ned mellem to stole og ikke er blevet hørt. Det er vi selvfølgelig rigtig kede af. Vi tager normalt borgerhenvendelser meget seriøst, og sådan noget her må selvfølgelig ikke ske.

- Jeg har på nuværende tidspunkt ikke noget forklaring på, hvordan det kan ske. Der er sket en fejl i vores procedure, som vi nu kigger på, for sådan noget her skal aldrig ske igen.

Thomas Dan Pedersen blev efter overfaldet anholdt og varetægtsfænglset. Retten i Hjørring besluttede torsdag, at han fortsat skal være varetægtsfængslet, og hans afsoning er således allerede igang. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland