Arkæologiske fund gør omfartsvej ved Aars millioner dyrere

Den nye omfartsvej ved Aars bliver 15 millioner kroner dyrere end forventet på grund af arkæologiske fund fra jernalderen.

15 millioner kroner. Så meget skal kommunalbestyrelsen i Vesthimmerlands Kommune finde i budgettet, hvis den nye omfartsvej syd for Aars skal blive færdig.

Undervejs i byggeriet af vejen er man nemlig stødt på flere fund fra jernalderen, og regningen for de arkæologiske udgravninger ender altid hos kommunen.

Byggeriet af omfartsvejen delte vandene i byrådssalen, og flere af byrådsmedlemmerne stemte imod forslaget, da det blev vedtaget sin tid, fordi byggeriet i første omgang løb op i næsten 100 millioner kroner. Nu skal politikerne så finde 15 millioner kroner ekstra.

- Jeg kan selvfølgelig ikke have det godt med, at der kommer en ekstraregning i størrelsesordenen 15 millioner kroner. Det er mange penge. Men vi ved jo, at pengene er blevet brugt til noget reelt, det er jo ikke penge, der bare er blevet spildt eller noget, for meget af det er arkæologiske udgravninger, siger Per Bach Laursen (V), borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

Det sidste stykke af omfartsvejen, der forbinder Aggersundvej med Roldvej, står klar senere på året.


Seneste nyt

fra Nordjylland