Asetek skruer op for omsætningen

Den nordjyske it-virksomhed har øget omsætningen med 10 procent i årets første kvartal og opretholder forventningerne til 2017.

Der er gang i hjulene hos den Aalborgvirksomheden Asetek, som er underleverandør af vandkølingssystemer til globale it-leverandører.

Virksomheden er netop kommet med deres regnskab for førse kvartal 2017. Regnskabet viser en 1. kvartalsomsætning på 11,5 millioner dollars. Det svarer til en stigning på 10 procent i forhold til samme periode i 2016.

Aseteks fremgang er dels drevet af udviklingen af kraftigere processorer og grafikkort og dels stigning i det globale salg af gaming-, esport- og virtual-reality computere. På datacentersiden er det især udviklingen og brugen af stadigt højere ydende og mere energiforbrugende supercomputere, der bidrager til salget.
 
- Vi har medvind i vores stadigt voksende datacentersegment, har modtaget adskillige nye ordrer og vi har desuden i februar underskrevet en udviklingsaftale med en endnu ikke offentliggjort partner. Det bekræfter den stigende adoption i datacentersegmentet. Vores desktopsegment leverede endnu et godt kvartal drevet af en stærk efterspørgsel af vandkølere til gamingcomputere, konstaterer administrerende direktør og grundlægger André Sloth Eriksen.

Omsætningen i desktopsegmentet var 11,1 mio. dollars, en stigning på 17% mod samme periode i 2016. Overskuddet på 3,4 mio. dollars, en fremgang fra 2,8 mio. dollars i forhold til samme periode i 2016, skyldes en stigning af salget af DIY-produkter.

Omsætningen i datacentersegmentet var 0,4 mio. dollars i første kvartal, en nedgang fra 1,0 mio. dollars i samme periode i 2016. Det skyldes et mindre antal leveringer til kunder i første kvartal.

I februar underskrev Asetek en udviklingsaftale med en endnu ikke offentliggjort partner i datacentersegmentet, som man forventer at tage et kvantespring sammen med i 2017 og som langsigtet vil drive omsætningen i datacentersegmentet fremad.

Asetek fastholder en moderat vækst i desktopsegmentet for helåret 2017. I det stadigt voksende datacentersegment forventer Asetek fortsat signifikant vækst i 2017.

På generalforsamlingen afholdt 25. april blev en udbytteudbetaling på NOK1.00 per aktie vedtaget.

I 2015 sendte TV2 Nord et længere indslag om Asetek. Du kan se eller gense reportagen her.


Seneste nyt

fra Nordjylland