Asger rejser til middelalderfestivaler over hele Europa

Familie fra Sindal rejser til middelalderen når de kan komme af sted med det. Turen til Robin Hood dage er kun et af mange træf i løbet af sommeren.

En dreng og hans far står og træner sværdhug. Det handler om teknik, der i virkeligheden, kan betyde mistede lemmer og liv. Drengen har det forrygende.

- Det er fedt, siger Asger Meng Dahl, lige efter at hans far har slået ham i hovedet. Det er da også latex-sværdene de træner deres slag med, så det er ganske ufarligt. Asgers mor er ved at puste liv i ildstedet, så hun kan lave noget mad.

- Vi gør det fordi jo fordi vi kan lide det. det er vores måde at leve på, siger Charlotte Meng fra Sindal, da der er kommet liv i flammerne.

Familien på fire bruger weekenden til Robin Hood-dage på Knivholt. I deres ferie rejser de mellem middelaldermarkederne i Europa, og når nogle gange op  på tyve om året. Asgers far Henrik går meget op i sværdteknikker og bygger også selv rustninger og skjolde.

 - Som man plejer at sige i den tyske skole, to slag er et for meget. Modstanderen skal helst ned og ligge første gang. Kedeligt men effektivt, siger Henrik Dahl, der om vinteren læser op på gamle tyske fægteteknikker.

Robin Hood dage også Søndag

Mere her


Seneste nyt

fra Nordjylland