Aske har krydset grænsen på longboard

15-årige Aske Alrøe krydsede lørdag eftermiddag grænsen mellem Danmark og Tyskland på sit longboard. De 347 kilometer blev klaret på fem dage.

Lørdag eftermiddag omkring klokken 17 kunne den 15-årige nordjyde Aske Alrøe juble, da han krydsede grænsen mellem Danmark og Tyskland. I fem dage har han været i gang. Han startede i Nibe, hvor han bor, og målet var så at tage turen til grænsen på sit longboard, der er ligesom et langt skateboard.

- I dag har været den korteste dag rent kilometermæssigt, men det har været den længste dag mentalt, siger Aske Alrøe.

Turen fra Nibe til den tyske grænse var på 347 kilometer, da Aske Alrøe har holdt sig til mindre veje og cykelstier. Han har haft selskab af sin søster, som har cyklet ved siden af. Lørdagen var dog også ekstra hård ved den unge nordjyde, da han ikke havde fået meget mere en to timers søvn, fordi han havde lånt sin søster sit liggeunderlag, da hun havde mistet sit. Men det var det hele værd, da han krydsede grænsen.

- Det var virkelig fedt. Lige pludseligt var vi der bare. Det var det, jeg havde glædet mig mest til på turen, fortæller Aske Alrøe.

quote Det har været den længste dag mentalt

 

Noget af vejen lørdag var Aske Alrøe nødt til at løbe, da det var grussti. I dag tilbagelagde han 52 kilometer, og i går klarede han den længste strækning på 87 kilometer.

Nu er Aske Alrøe på vej til Hamborg, hvor han skal slappe af oven på turen og holde ferie. Han skal også have købt et par nye sko, da dem, han har brugt på turen, er meget slidte. Men det er ikke sidste gang, at han har taget en lang tur på longboardet. Han regner med at tage endnu en tur næste sommer, og måske allerede før.


Seneste nyt

fra Nordjylland