Astman om lange ventetider: - Vi redder liv, før vi lapper lemmer

Et fortsat fokus på at nedbringe ventetiden og en økonomisk indsprøjtning i 2016 skal få ventetiden på de nordjyske akutmodtagelser ned under det servicemål, der er sat af Region Nordjylland.

- Ja, det er træls at sidde og vente med et barn der har ondt - det kan vi alle sætte os ind i - men vi skal sige til hinanden, at det der er vigtigst på en akutmodtagelse, det er at redde liv før vi lapper lemmer.

Sådan lød det søndag aften fra regionsrådsformand Ulla Astman (S), der var i TV2 Nords studie i forbindelse med nyheden om at Region Nordjylland er bundskraber blandt regionerne, når det kommer til at få ekspederet patienterne i akutmodtagelserne hurtigst muligt. I gennemsnit skal man i Nordjylland vente 49 minutter på at få behandling, mens borgerne i Region Sjælland i gennemsnit kun skal vente 23 minutter.

 
 
Foto: TV2 Nord

- Det er svært at gøre ventetider op på tværs af regioner, fordi vi forskellige. De servicemål, der er fastlagt, det er nogle mål, vi selv fastlægger, fortalte Ulla Astman.

- Vi har sagt, at der her Nordjylland helst ikke skal gå mere end en time før man kommer i behandling.

Med sig havde Ulla Astman friske tal, der viser at akutmodtagelsen på Aalborg Universitetshospital, der har været med til at trække gennemsnitsventetiden op, og som ikke har kunnet overholde Regionens eget servicemål nu har knækket kurven. 

Se indslaget: Region Nordjylland er bundskaber, når det kommer til ventetid på akutmodtagelserne.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, når det er, man skal vente i akutmodtagelsen og vi har hele tiden gjort forsøg på at forbedre venteriden i forhold til det og især på Aalborg Universitetshospital, som er det sted, der har ligget over vores servicemål i gennemsnit gennem længere tid. Der har været en udbygning med flere lokaler, man arbejder på andre måder, vi har sat mere personale på og i budgettet for 2016 har vi valgt at sætte knap fire millioner ekstra af til at forbedre kvalitet og service på akutmodtagelsen på Aalborg Universitetshospital, så jeg synes - når vi i de seneste måneder har knækket kurven - er på vej i den rigtige retning, lød det fra Ulla Astman.

Det der er vigtigst på en akutmodtagelse, det er at redde liv før vi lapper lemmer.

- Jeg håber at den kurve som vi har knækket i de seneste måeneder, der fortsætter i den retning, således at vi kan melde ind, at vi ligger under vores servicemål konstant, når vi kommer ind i 2016.

- Jeg tør ikke love, at vi kommer ned på den ventetid, som man har i Region Sjælland, men at vi kommer til at ligge under det servicemål, som vi har fastsat her i regionen. Selvom det er stramme tider, hvor vi har valgt at bruge en del ressourcer på for eksempel kræftbehandling, så har vi også sat fire millioner af næste år til at forbedre service og kvalitet på akutmodtagelserne, for det vil vi gerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland