Asylansøger i Thisted: En lille gruppe skaber problemerne

Der er stor frustration hos asylansøgerne i Thisted. Det er angiveligt en mindre gruppe mænd, der skaber problemer og giver teltlejren et dårligt ry.

Flere asylansøgere fra teltlejren i Thisted er frustrerede over deres dårlige ry blandt de lokale danskere. Ifølge asylansøgerne er det en gruppe på omkring 20 mand i lejren, som skaber alle problemerne.

Ezatullah Naghavi bor i lejren og er selv flygtet fra Afghanistan. Ifølge ham bliver mange af problemerne skabt af mænd, som enten har fået deres asylansøgning afvist eller bedt om frivllig hjemsendelse.

- De er ligeglade med os, folket og byen. De røver og slås. De tager på pigerne og råber efter dem. De skaber store problemer, siger Ezatullah Nagahavi til TV2 Nord.

Der har siden teltlejrens åbning været flere negative historier i byen om blandt andet mandlige asylansøgere, har forumlempet kvinderne i nattelivet.

De er ligeglade med os, folket og byen. De røver og slås. De tager på pigerne og råber efter dem. De skaber store problemer, siger Ezatullah Nagahavi.

I weekenden tog debatten så en ny drejning, da der tæt på teltlejren blev sat vejskilte op, som pegede mod Irak og Syrien.

Spørger man borgerne på gaden er der delte meninger om asylansøgerne og skiltene.

- Det er noget narværk. Vi har de skilte, der skal bruges, lyder det fra Leo Søndermølle.

- Vi skal slå ned på dem, der ikke kan opføre sig ordentlig. Send dem ud af landet. Der skal være en konsekvens, siger Bo Pedersen.

Tilbage står Ezatullah Naghavi og bare håber på, at de dårlige nyheder om lejrenb snart hører op.

- Vi kom til det her land for at få sikkerhed og et godt liv. Vi skal ikke lave dårlige ting. VI skal ikke slås, røve eller gøre noget dumt, slutter han.


Seneste nyt

fra Nordjylland