Asylcenter i Frederikshavn lukker

Udlændingestyrelsen lukker med udgangen af maj asylcentret i Frederikshavn. Det skyldes det faldende antal asylansøgere til Danmark.

Medarbejderne på Asylcenter Frederikshavn er blevet orienteret om beslutningen på et møde onsdag formiddag. Centret i Frederikshavn åbnede i 2013 og drives af Vesthimmerlands Kommune. Det skriver Kanal Frederikshavn. 

- Det er en massiv overkapacitet, og vi kan ikke gøre andet end at tage Udlændingestyrelsens beslutning til efterretning, oplyser kommunikationskonsulent Lars Vestergaard fra Asylcenter Vesthimmerland til Kanal Frederikshavn.

Han beklager lukningen.

- Vi er helt vildt kede af det, for det er et veldrevet center. Beboerne er glade for at være der, og vi har et godt samarbejde med Frederikshavn Kommune, når det gælder sprogundervisning af de voksne, pasning af børn og børnenes skolegang, fortæller Lars Vestergaard.

Der er godt 400 asylansøgere p.t. i Frederikshavn. De bliver nu løbende sendt videre til andre centre i Danmark. 

Der er et par håndfulde medarbejdere på Knivholtvej, og de skal nu finde et nyt arbejde. Lukningen berører også de kommunale medarbejdere, som er beskæftiget med sprogundervisning, pasning med mere.

Asylcenter Vesthimmerland drev på et tidspunkt ni centre. Snart er der kun tre tilbage: Asylcenter Ranum, Asylcenter Holstebro og Børnecenter Østrup.


Seneste nyt

fra Nordjylland