Atju! Influenza skaber stort pres på nordjyske hospitaler

Aalborg Universitetshospital åbner nu for ni ekstra medicinske senge, og Regionshospital Nordjylland åbner fire ekstra senge i Hobro.

Vinterens mange tilfælde af influenza får nu Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland til at opgradere.

- Udfordringen for os er mængden af patienter, som vi får ind. Derfor har vi nu åbnet ni ekstra medicinske senge i Aalborg og fire i Hobro som en direkte følge af influenzaen, siger Lisbeth Kjær Lagoni, sygeplejefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital.

Udover de ekstra senge holdes det såkaldte ”Grønne Spor” (hvor en gruppe af mindre syge patienter skal ligge til observation og monitorering) i Akutmodtagelsen åbent i længere tid om aftenen.

Ligesom der også er lavet aftaler med hospitalets kliniske mikrobiologiske Afdeling om, at der tages flere prøver og bliver brugt en anden analysemetode, der giver hurtigere svar.

Personalet er også ramt af influenza

Begge hospitaler mærker også, at personalet rammes af influenza. Derfor er ambulatoriebesøg blevet aflyst, så læger derfra kan benyttes til de indlagte patienter.   

Samtidig er der dagligt tæt kontakt mellem hospitalerne, som forsøger at hjælpe hinanden, hvis der er mulighed for det i forhold til kapacitet og ressourcer.

- Vi hjælper hinanden på tværs af afdelinger inde på hospitalet, og vi kontakter vores kollegaer på Regionshospitalet, og de kontakter os. Fx havde vi i går mulighed for at overflytte et par patienter fra Aalborg til Thisted, siger Lisbeth Kjær Lagoni.   

Det øgede beredskab på de to hospitaler er foreløbigt sat i værk frem til 16. marts.


Seneste nyt

fra Nordjylland