Bag om Årets Nordjyde: Sådan bliver et TV-show skabt

Hvordan bliver et TV-show til? Vi tager dig med i tilblivelsen af Årets Nordjyde.

"3, 2, 1, omstilling."

Sådan lyder det torsdag aften lige omkring klokken 19.45 i TV2 Nords kontrolrum i Aabybro. Nedtællingen ender i ørene på produktionsholdet bag Årets Nordjyde, der er placeret i og udenfor Musikkens Hus i Aalborg, og når de, på præcis det rette tidspunkt, trykker på knappen, er showet i gang.

Timet og tilrettelagt, så den første vinder af prisen som Årets Nordjyde, bliver kåret lige omkring halvanden time senere - klokken 21.15.

Showet er blevet planlagt og skabt på papir og i redigeringsrum gennem måneder, men det er først i denne uge, da TV2 Nords hold rykkede ind i Musikkens Hus tirsdag, at det for alvor tog fart. Siden da er lys, lyd og kameraer i massevis blevet installeret, og der er trukket flere hundrede meter kabler, så det hele er forbundet og klar.

Klar til fest, klar til kåring og klar til produktion. Vi fulgte holdet i løbet af de to lange dage op til showet, så vi kunne give jer, vores seere og brugere, et indblik i, hvordan sådan et show bliver til virkelighed. Det kan du se herover.

Og så er det altså klokken 19.45, du kan se det hele folde sig ud, når vært Morten Pedholt byder velkommen til et show fyldt med god musik, inspirerende historier og til sidst en vinder, der, fuldt fortjent, kan kalde sig Årets Nordjyde - helt indtil næste år.

Det hele kan ses på TV2 Nord Salto og lige her på tv2nord.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland