Bagerbrødre går imod strømmen - åbner nyt bageri i Hobro

To brødre med bagerfaget i blodet trodser alle dårlige odds og har åbnet nyt bageri i Hobro.

Bagerne i Nordjylland har det hårdt i konkurrencen med både supermarkeders og tankstationer billigere bake-off-produkter, og det har de seneste år tvunget flere bagerforretninger til at dreje nøglen om.

Men to brødre med bagerfaget i blodet har alligevel taget springet og valgt at tage livtag med den negative spiral. Christian og Henrik Rask har for bare små to uger siden åbnet et helt nyt bageri i Hobro. 

- Jeg fandt ud af, at der var en mulighed for at blive bager her i Hobro, og så ringede jeg til min storebror. Der var ikke rigtig andre end ham, jeg havde lyst til at starte et bageri med, fortæller Christian Rask.

- Og først sagde jeg, at det var den værste idé, jeg nogensinde havde hørt. Men så gik der lige præcis to dage, og så tænkte jeg, at det kunne da godt være, at det var en god idé alligevel, supplerer storebror Henrik Rask.

Vil slå bake-off-konkurrenterne

Brødrene Rask har da heller ikke mødt nogen, der har frarådet dem at kaste sig ud i iværksætterdrømmen og starte et bageri, selv om antallet af bagerier i Nordjylland er blevet halveret de seneste år. Måske skyldes det, at brødrene ikke bare er uddannede bagere, men er født ind i faget.

Deres forældre har nemlig drevet bageri i Nørager ikke langt fra Hobro i cirka 30 år, og begge brødre har været omkring et stort bageri i Aarhus. 

Og de har også en klar plan for, hvordan de skal slå bake-off-konkurrenterne i byen:

- Vi prøver at lave nogle ting, som i hvert fald for nogle bagere og især for bake-off er for svære og for omstændigt at lave. Det er selvfølgelig også omstændigt for os, men vi tror på, at den tid, vi lægger i det, er givet godt igen, siger Henrik Rask.

Indtil videre har brødrene og deres hustruer haft rygende travlt i butikken, som åbnede 1. februar. 

2.generations bagere tror på håndværket

 


Seneste nyt

fra Nordjylland