Handlende og politiet enige: Bakker op om videoovervågning i Frederikshavn

Både de handlende i Frederikshavn og politiet mener, at øget overvågning i byen er en god ide.

Politikerne i Frederikshavn Kommune vil forsøge at skaffe videovervågning af en række udvalgte steder i byen og dens nærmeste omegn. Det besluttede de på deres møde torsdag aften.

Udmeldingen kommer efter, der igennem det seneste års tid har været en række episoder, hvor der er blevet udøvet hærværk mod markante steder. I maj gik det ud over Frederikshavns nye udsigtspunkt på Pikkerbakkerne, og sidste år blev stemningen for borgere på juleindkøb skæmmet af, at det store venskabsjuletræ fra Larvik flere gange blev udsat for ødelæggelser. 

- Vi er rent ud sagt rigtig trætte af, at skatteborgernes penge, vores fælles værdier, bliver udsat for hærværk og vold, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Hos Frederikshavns handelsforening Frederik siger handelschef Dan Kobberup, at han er enig i, at det vil være fornuftigt med øget videoovervågning i forbindelse med for eksempel juleudsmykningen, så der ikke opstår en situation som den i julen 2018, hvor ledningen til lyskæderne på det store juletræ flere gange blev klippet over. 

- At juletræet sidste år gentagne gange blev udsat for noget, der er mere end drengestreger er jo ærgerligt både for byens borgere, der jo gerne skal kunne se juleudsmykningen, men også en udgift for kommunen og os andre, siger Dan Kobberup.

Hos Nordjyllands politi i Frederikshavn mener lederen af forebyggelses-afdelingen, politikommissær Kristian Thomsen, ligeledes at det vil være fornuftigt med kameraer både i forhold til at forebygge, at der sker hærværk og i forbindelse med selve opklaringsarbejdet, når det er sket. 

- Vi synes som udgangspunkt, at det kan være en god ide på de steder, hvor der er optræk til at man samles eller laver hærværk både som en præventiv indsats, men selvfølgelig også, hvis det er sket, så kan man kan finde ud af, hvem der har lavet hærværket, siger Kristian Thomsen.

I byrådet er der bred opbakning til ideen om øget videoovervågning. Venstres Mette Hardam kan også godt se fordelene.

- Det skal ikke tage overhånd, men det er fint, at vi benytter os af det på steder, hvor det er fornuftigt. Det er lige så meget tryghedsskabende og præventivt, som det kan være opklarende, siger Mette Hardam, der er gruppeformand for Venstre i Frederikshavn Kommune, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland