Vindmølle-modstander blev erklæret inhabil: Nu er han renset

En strid om nye kæmpe vindmøller i Hjørring har nu taget en drejning. Et byrådsmedlem, der er blevet beskyldt for at være inhabil i sagen, har han fået statsforvaltningens ord for, at han har handlet korrekt.

Byrådsmedlem i Hjørring Kommune Svenning Christensen (V) blev i efteråret sidste år erklæret inhabil af byrådet. Hver gang teknikudvalget skulle behandle sagen om nye kæmpevindmøller, blev Svenning Christensen sat uden for døren. Men nu er Svenning Christensen frifundet af statsforvaltningen, og naboerne til de kommende kæmpevindmøller føler sig snydt, da Svenning Christensen ikke har kunne tale deres sag i udvalget.

- Det virker som om, at kommunen bare ville lukke munden på ham. Han er jo vores mand, for han vil ikke have møllerne op, siger Lars Sørensen, kommende nabo til kæmpevindmøllerne.

Da Svenning Christensen har været erklæret inhabil, blev han, hver gang der skulle diskuteres om hvorvidt vindmøllerne skal sættes op, sendt uden for døren.

-  Det var en tom fornemmelse, når man sidder der udenfor. Og tit måtte jeg være udenfor i halvdelen af møderne. Det er jo ikke holdbart, siger Svenning Christensen.

Der er planlagt kæmpevindmøller mellem Sønder Rubjerg og Vejby syd for Hjørring. Noget byrådsmedlemmet, sammen med naboerne, stemmer imod.

-  Jeg er ikke modstander af grøn energi, men jeg er modstander af at de placerer vindmøller forkerte steder, hvor folk bor, siger Svenning Christensen.

Lars Sørensen mener, at Svenning Christensen er blev udelukket alene, fordi han er kritisk overfor vindmølle-projektet.

- Hvis han havde sagt ja til møllerne fra starten, ville han ikke have været sat udenfor og erklæret inhabil. Men sådan er det i Hjørring byråd, derfor blev han fjernet, tror jeg, siger Lars Sørensen.

Tilbage i december sidste år, sagde Hjørrings borgmester Arne Boelt, at Svenning Christensen måtte finde sig i at være erklæret inhabil.

Men nu er Svenning Christensen blevet frifundet, og dermed har byrådet handlet forkert.

- Jeg er meget tilfreds. Det er ligesom at vinde i fodbold, det er altid godt. Så jeg er bare en glad mand, siger Svenning Christensen.

Der er flertal for at opsætte vindmøllerne. Men naboerne står nu med en fornemmelse af, at processen ikke har kørt som den burde.

Se indslaget fra december 2015, hvor Svenning Christensen den gang blev erklæret inhabil.  

Vi stoler ikke på politikerne! Sådan siger initiativtagerne til en underskriftindsamling mod et vindmølleprojekt syd for Hjørring. Naboerne til de fire planlagte kæmpemøller føler, at beslutningen allerede er taget, selv om sagen stadig er til høring.

Seneste nyt

fra Nordjylland