Beboer gik intetanende rundt: Varmepude satte ild til madrassen

En ældre dame fra Nibe holdt ikke øje med sin varmepude, der pludselig brød i brand og satte ild til hendes madras.

Bruger man et el-drevent varmetæppe, er det en god idé at holde øje med dét, når det er tændt.

Det måtte en ældre dame fra Nibe erfare, da hun natten til mandag måtte ringe 1-1-2, efter hendes varmetæppe kortsluttede og brød i brand.

Det oplyser indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Niels Eltzholtz.

Damen havde dog heldigvis ikke tæppet på, da det brød i brand, men gik rundt i sit køkken og ventede på, at tæppet skulle varme hendes seng op. 

- Kvinden opdager så, at der pludselig er gået ild i hendes seng, og hun får rykket stikket ud på varmepuden. Herefter lukker hun døren til soveværelset, siger Niels Eltzholtz.

Kvindens røgalarm går derfor i gang med at hyle, hvilket alarmerer genboen, der kommer ind og forsøger at slukke madrassen. Det lykkedes dog ikke, og de må i stedet ringe efter brandvsæenet. 

- Vi ankommer på stedet og hiver madrassen ud af lejligheden for at undgå mere røgskade i bygningen og minimere eventuelle vandskader, siger Niels Eltzholtz. 

Advarer mod el-varmepuder

Beredskabet brugte en times tid på stedet og fik ringet efter et følgeskadebekæmpelsesfirma, der skal kigge på lejligheden efter branden. 

- Der var umiddelbart ikke sket noget med kvinden, men jeg tilkaldte en ambulance, så hun kunne blive undersøgt for røgforgiftning. Hun har alligevel gået rundt inde i lejligheden i noget tid, før hun opdagede branden, så det kan være, hun har slugt en masse røg, siger Niels Eltzholtz. 

- Hun blev kørt ind på Aalborg Universitetshospital, men er formentlig på vej hjem nu her. 

Episoden får indsatslederen til at gentage en advarsel omkring brugen af elektriske varmepuder. 

- Mit råd er lade være med at bruge en, der kører på el, men i stedet bruge et gammeldags varmetæppe - eksempelvis en varmedunk. El-apparater, ligesom vi kender det fra mobilopladere, har bare en høj varmeudvikling og riskerer at bryde i brand, siger Niels Eltzholtz. 

Beredskabet havde syv mænd ude på opgaven. 


Seneste nyt

fra Nordjylland