Beboere og vandværk frygter lerdueforurening

Forurener lerduer? Det skal undersøges, inden en flugtskydningsbane bliver en realitet. Vandværk frygter for grundvandet.

Planer om en flugtskydebane lige oven på et følsomt vandindvindingsområde i en nedlagt sandgrav i Sønderskov udenfor Hjørring har fået det lokale vandværk op i det røde felt.

Vandværket frygter, at vandet vil blive forurenet af resterne af de lerduer, som skytterne skyder efter.

Og selv om det ikke er ulovligt at placere en skydebane på et vandindvindingsområde, vil kommune nu have sagen undersøgt.

- Vi er bange for, at på et eller andet tidspunkt må konstatere, at nogle af de stoffer, der findes i lerduer, kan påvises i grundvandet, siger Thorkild Nielsen, der er kasserer i Sønderskov Vandværk. 

Sønderskov Vandværk henter vand op i en nedlagt grusgrav, hvor der er planer om at anlægge en flugtskydningsbane. 

På et borgermøde om skydebanen onsdag aften kom det frem, at det ikke kun er støjgenerne, folk er bekymrede over, men også de stoffer, lerduerne indeholder. 

- Det bekymrer mig. Der er klart noget, vi skal have undersøgt, siger Carsten Andersen (S) med henvisning til lerduerne. Han er næstformand i Miljø- og Teknikudvalget i Hjørring Kommune. 

Det er endnu ikke besluttet i byrådet, om den planlagte flugtskydningsbane overhovedet skal blive til noget. 

Hjørring Jagforenings nuværende flugtskydningsbane skal flyttes fra dens nuværende placering, fordi den ikke overholder støjkravene.


Seneste nyt

fra Nordjylland