Bedstefar frikendt for opbevaring af 60 kg. hash

Hashsag fra Hanstholm kan ikke kædes sammen med Aalbæksag.

En 65-årig nordmand fra Hanstholm er blevet frikendt for at være i besiddelse af 60,3 kg. hash. Kun få dage efter smuglersagen og medfølgende skuddrama i Aalbæk blev den 65-årige nordmand anholdt på en tur fra Danmark til Norge. Det skriver agderposten.no.

På mandens adresse i Hanstholm fandt politiet en taske med 60,3 kg. hash, men den 65-årige påstår, at han ikke vidste, at der var hash i tasken. Han havde sagt ja til at opbevare tasken for sit barnebarn, og efter to måneder i politiets varetægt er han nu blevet løsladt, da politiet angiveligt tror på hans forklaring.

- Jeg blev spurgt, om jeg ville opbevare den. Ikke fragte den, kun opbevare den indtil videre. Jeg vidste ikke, hvad der var i den. Jeg angrer bittert, at jeg ikke tjekkede det. Havde jeg vidst, at det var narkotika, havde jeg selvfølgelig sagt nej, siger den 65-årige ifølge agderposten.no.

De øvrige sigtede i sagen har bekræftet den 65-åriges eget udsagn om, at han ikke kendte til taskens indhold. Barnebarnet har kendt sig skyldig, og ifølge bedstefaren er han klar til at tage sin straf. Selvom han nu er blevet frikendt, har sagen stadig stor påvirkning på den 65-årige.

- Jeg føler, at mit liv er ødelagt uanset hvad, siger han.

Ifølge den norske efterretningstjeneste Kripos har sagen ingen forbindelse til skuddramaet i Aalbæk, selvom nordmanden blev pågrebet kun få dage efter aktionen, hvor en 49-årig mistede livet.


Seneste nyt

fra Nordjylland