Bent Bøgsted: Det er helt urimeligt at vente så længe

Formanden for folketingets beskæftigelsesudvalg, nordjyske Bent Bøgsted (Dansk Folkeparti) kalder det helt urimeligt, når borgere skal vente flere år på at få en arbejdsskadesag afsluttet.

Udmeldingen kommer efter, TV2Nord har fortalt historien om en murermester i Nørager, der har ventet i fire år på at sin arbejdsskade afsluttet i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

- Vi skal have lavet hele arbejdsskadesystemet om, så der kommer en hurtigere sagsbehandling og dermed en hurtigere afklaring for hver enkelt borger, siger Bent Bøgsted.

Folketinget skal ifølge formanden for folketingets beskæftigelsesudvalg i gang med at se på hele området, således at man kommer til at bruge flere kræfter på de tunge og komplicerede sager.

- Vi skal have sorteret i sagerne. Sådan som det er nu, så tager alle sager tid, og de såkaldte lette sager, som ikke kræver handling her og nu, skal have lov at ligge, så man kan arbejde seriøst med de tunge sager. Dermed ikke sagt, at de lette sager skal glemmes, men der skal ske en ændring, så man bruger kræfterne med en god og kvalitativ indsats, siger Bent Bøgsted.

Han mener, at et nyt system dermed vil kunne få sagsbehandlingstiden bragt ned.

- Vi arbejder hen imod en sagsbehandlingstid på mellem 16 og 18 måneder, siger Bent Bøgsted.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland