Beslutning om specialundervisning udskudt

Efter massive protester og mange indsigelser har skoleudvalget i Aalborg Kommune valgt at tænke sig om en ekstra gang.

Der var ellers lagt op til, at Aalborg Kommunes skoleudvalg tirsdag skulle have taget endelig stilling til, at det fremover skal være skolelederne, der afgør, hvorvidt børn med særlige behov skal inkluderes i normalklasserne, eller om de skal have specialtilbud.

Efter et langt møde i udvalget blev medlemmerne dog enige om ikke at træffe en beslutning.

- Vi er stadig i en demokratisk proces om, hvordan det her skal ende. Vi politikere skal lige tale med hinanden, så vi behandler sagen igen på mandag, siger Tina French Nielsen (Venstre), der er rådmand for skoleområdet i Aalborg Kommune.

Forud for udvalgsmødet var 38 forældre i morges mødt op foran Skoleforvaltningen for at lægge et sidste pres på politikerne angående vistitationsmodellen, som den hedder. Modellen vil betyde, at det er skolerne selv, som skal betale for specialundervisning til eleverne - i stedet for det er skoleforvaltningen, der sidder på pengene.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at visitationsmodellen ikke er blevet vedtaget endnu, men er samtidig ked af, at den heller ikke er helt forkastet, siger Rikke Bolvig fra facebookgruppen ”Forældre til børn med særlige behov i Aalborg Kommune”.

Som tidligere fortalt på TV2 Nord har der været massiv modstand mod forslaget med en ny model, hvor skolerne i Aalborg Kommune får en kvart milliard kroner til deling, og hvor forældre frygter, at det bliver den enkelte skoles økonomi, der afgør om en elev kan få et specialtilbud eller ej. 

Store overskridelser de seneste år på budgetterne for specialundervisningsområdet er grunden til, at politikerne nu skal beslutte om den foreslåede model skal indføres.

Forud for det ekstraordinære møde på mandag i skoleudvalget vil forældre endnu en gang være på plads for at protestere.


Seneste nyt

fra Nordjylland